08 Şubat 2024 15:33

Adıyaman'da 64 bin konut vaat ettiler, Erdoğan 2 bin 798 konut için kura çekti

Depremde ağır yıkım yaşanan Adıyaman'a 64 bin 500 konut vaat edilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün sadece 2 bin 798 konut için kura çekti.

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adıyaman Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni"nde konuştu. İktidar deprem sonrası Adıyaman'a 64 bin 500 konut yapma sözü verirken, Erdoğan bugün sadece 2 bin 798 konut için kura çektiler.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 10 Haziran 2023'te Adıyaman'da yaptığı açıklamada "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımızın işbirliğiyle Adıyaman'da yaklaşık 64 bin 500 konut yapılacak. Bunların 28 bin 934'ünün ihalesi yapıldı." demişti. Erdoğan 6 Şubat depremlerinin birinci yılında yıkımdan ağır etkilenen Adıyaman'da konuştu. 39 bini konut, 3 bin 400'ü işyeri ve 3 bine yakını ahır toplam 45 bin 305 hak sahibinin belirlendiğini söyleyen Erdoğan, bugün sadece 2 bin 798 konut teslim edeceklerini belirtti. Erdoğan, 32 bin konutunu yıl sonuna kadar teslim edeceklerini iddia etti.

Konuşmasında Millet İttifakını hedef alan Erdoğan, CHP'yi Çağlayan Adliyesine yönelik saldırı ile suçlamayı sürdürdü. Erdoğan "Cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimlerinde denediler. Yolda birbirlerini görseler selam vermeyecek olanları aynı ittifak çatısı altında birleştirdiler yine de beceremediler. Bütün günahı da bay Kemal'in sırtına yükleyip kenara çekildiler. Bay Kemal'e ilk hançeri vuranlar ise toplam oyları yüzde 1'i dahi bulmadığı halde sırtında Meclis'e taşıdığı uyanıklar oldu. Yine akıllara ziyan arayışlara giriştiler. Terör örgütleriyle ilişkileri tescilli partilerle bir araya gelmek mi dersiniz, Çağlayan Adliyesi’ne saldırı düzenleyen terör örgütlerine kol kanat germek mi dersiniz. Bir yandan da kendi içlerinde kavga halindeler. Ülke iyi ki bunların ellerine kalmadı diye milletimiz hamd ediyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, daha sonra Adıyaman ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı:

  • Besni: Reşit Alkan
  • Çelikhan: Mustafa Bulut
  • Gerger: Erkan Aksoy 
  • Gölbaşı: Hakan Toydaş
  • Kahta Mehmet Can Halaç
  • Samsat: Halil Fırat  
  • Sincik: Mehmet Korkut
  • Tut: Ercan Öncebe

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan: Ortak sorunların çözümü birlikte mücadele etmek

SONRAKİ HABER

Borçka’daki sel ve heyelan sonrası 21 konut tedbir amaçlı boşaltıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa