09 Şubat 2024 11:27
Son Güncellenme Tarihi: 09 Şubat 2024 19:41

Özak Tekstil işçilerine ‘özel’ eylem yasağı: Gözaltına alınan sendika temsilcisi ve işçiler serbest bırakıldı

23 Ocak’tan beri holding önüne kurdukları çadır ile direnişini sürdüren Özak Tekstil işçilerine ‘özel’ Zeytinburnu Kaymakamlığı 7 günlük eylem yasağı getirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eylemlerini Zeytinburnu’daki Özak Holding önüne taşıyan ve 23 Ocak’tan beri holding önüne kurdukları çadır ile direnişini sürdüren Özak Tekstil işçilerine ‘özel’ Zeytinburnu Kaymakamlığı ve Başakşehir Kaymakamlığı 7 günlük eylem yasağı getirdi.

Her sabah olduğu gibi günün erken saatinde direniş çadırlarını kurmaya gelen işçiler, çok sayıda çevik kuvvet ekibiyle karşılaştı. Alana çadır kurmalarına müsaade edilmeyen işçilerin çadır kurdukları alanda beklemelerine de izin verilmedi.

Bunun üzerine Özak Tekstil’in İkitelli'de bulunan fabrikası önünde açıklama yapmak isteyen işçiler, Başakşehir Kaymakamlığının eylem yasağı kararı olduğu söylenerek gözaltına alındı.

BİRTEK-SEN tarafından yapılan açıklamada, devletin bütün güçleri Özak işçilerinin karşısında olduğu belirtilerek, “Sendika temsilcilerimiz ve işçiler gözaltına alındı” denildi.

İşçilerin örgütlü olduğu BİRTEK-SEN eylem yasağına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Zeytinburnu Kaymakamlığı ilçe genelinde 7 gün boyunca eylem yasağı getirmiş. İstanbul'da Özak Holding önünde bulunan direniş çadırımızı bugün kurdurmadılar. Direnişimizi bugün İkitelli Organize'de bulunan Özak Tekstil fabrikası önüne taşıyoruz. Direne direne kazanacağız!

"TÜM MAĞAZALARDA YASAK KARARI ALABİLİYORLARSA ALSINLAR"

Fatih'te bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülen işçiler sağlık muayenesinin ardından serbest bırakıldı. Serbest kalan işçiler ve sendika temsilcileri yaptıkları açıklamada, "Özak Holdingin önü olmasa Levi's mağazaları önünde eylem yapacağız. Oralarda da yasak kararı alabiliyorlarsa alsınlar" dedi.

BİRTEK-SEN'in X (eski adıyla Twitter) hesabından yapılan videolu paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Zeytinburnu'da holding önüne gittiğimizde kaymakamın yasak kararı aldığını ve çadırı kurdurmayacaklarını söylediler. Biz de onun üzeirne İkitelli'deki fabrikasının önüne gittik ve 1 saat sonra da Bahçeşehir Kaymakamının eylem yasağı kararı aldığını söylediler. Kararı görmek istediğimizi söylediğimizde gözaltına aldılar.

Özak Holdingin önü olmasa Levi's mağazaları önünde eylem yapacağız. Oralarda da yasak kararı alabiliyorlarsa alsınlar. Türkiye'nin her yerinde Levi's mağazaları var, İstanbul'un her ilçesinde Levi's mağazaları var. Hepsinde eylem yasağı alabiliyorlarsa alsınlar, o da onların ayıbı olsun.

Ama biz direnmeye devam edeceğiz, mücadele etmeye devam edeceğiz, işverenin sorunu çözmek dışında başka şansı yok." (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir'de AKP'de toplu istifa: "Onurumuz zedelendi"

SONRAKİ HABER

Kiracısını darbedip tehdit eden ev sahibine 7 yıl 1 ay hapis cezası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...