09 Şubat 2024 11:37

Maraş Dulkadiroğlu'da kaçak kata izin veren AKP'li Necati Okay yeniden aday

Maraş Dulkadiroğlu'da kaçak kata izin veren AKP'li Belediye Başkanı Necati Okay yeniden aday gösterildi. Depremde kaçak katlı binalarda yakınlarını kaybedenler tepkili.

Arşiv fotoğraf: Fatih Polat/Evrensel

Paylaş

Maraş Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, yerel seçimlerde AKP tarafından yeniden aday gösterildi. Depremde ilçedeki Saitbey Sitesi 10 saniyede yıkılmıştı. Binadaki 44 kişi yaşamını yitirirken bir kişiye ise hâlâ ulaşılamadı. Binanın kentsel dönüşüm kapsamında inşa edildiği ancak 3.5 kaçak kat çıkıldığı ortaya çıkmıştı.

Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'a konuşan kayıp yakınları, binanın kaçak kat nedeniyle yıkılmasında sorumlu gördükleri isimlerden Necati Okay'ın yeniden aday gösterilmesine tepkili.

"BİZ SORUMLULAR YARGILANSIN İSTERKEN, YENİDEN ADAYLIK ÖDÜL GİBİ"

Binadan ikinci gece çıkan ve eşiyle dört çocuğunu yitiren Tuba Demirtaş, “Sitede Özçam Market inşaata kaçak olarak başladı, ruhsat 3.5 kat çıktıktan sonra verildi. Kolonlardan köpük çıktı ve perde duvar yerine briket kullandı. Buna karşın denetimde sorun yaşamadı” dedi. Demirtaş “Biz sorumlular yargılansın isterken ödül gibi tekrar bizi yönetmesi için aday gösteriliyor” sözleriyle Okay'ın adaylığına tepki gösterdi.

Sitede annesi, babası, kardeşi ve dedesini kaybeden Tuba Erdemoğlu ise tepkisini “3.5 katı kaçak yapıya göz yumup ruhsat çıkaran belediyenin başkanı değilmiş, kentsel dönüşüm yerine rantsal dönüşüm yapmamış ve sanki hiç sorumluluğu yokmuş gibi bu kişi nasıl aday olabiliyor? Şaşkın, kızgın ve çok öfkeliyiz” sözleriyle dile getirdi.

"YERE BATSIN SİYASETİNİZ"

Sitede eşini ve oğlunu kaybeden Nevres Akkaya ise şu sözlerle tepki gösterdi: "Ne yüzle gelip bizden oy isteyecekler? Bizim canlarımızın hiç mi değeri yok? Bu dayatmayı reddediyoruz.  Sorsanız kendilerinize Müslümanız diyorlar. Hiç mi kul hakkı bilmiyor, vebal hissetmiyorsunuz da bu insanları tekrar aday yapıyorsunuz? Siyasetiniz buysa yere batsın siyasetiniz!” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kiracısını darbedip tehdit eden ev sahibine 7 yıl 1 ay hapis cezası verildi

SONRAKİ HABER

Tuzla tersanesinde işçiler eylemde: Düşük zammı kabul etmiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa