10 Şubat 2024 04:40
Son Güncellenme Tarihi: 10 Şubat 2024 08:50

Harb-İş üyesi işçiler bugün Ankara’da: Operasyonculara rahat vermeyeceğiz

Ek zam taleplerinin bastırmasını kabul etmeyen Harb-İş Eskişehir ve İstanbul Şube üyesi işçiler, bugün kitlesel bir eylem yapmak için Ankara’dalar.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Hilal TOK
İstanbul

Türk-İş ve Hak-İş’in hükümetle el ele vererek ek zam taleplerini bastırmasını kabul etmeyen Harb-İş Eskişehir ve İstanbul Şube üyesi işçiler bugün kitlesel bir eylem yapmak için Ankara’da olacak. Diğer şubelere üye işçiler de kendi imkanlarıyla eyleme katılacaklarını söylerken, Harb-İş Genel Başkanı Alaattin Soydan ise yaptığı açıklamada ek zam talep eden işçileri hedef aldı, seçim öncesi kaos çıkarmakla suçladı. İşçiler ise “İşçiden korkunuzdan saçmalamanın sınırlarını aşıyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

Harb-İş Eskişehir ve İstanbul şubelerine üye işçiler tüm işçilere Ankara Ulus'taki Atatürk Anıtı önüne gelmeleri çağrısı yaparken, diğer şubelere üye olan işçiler ise kendi şubelerine tepki gösteriyor.

Kocaeli’de çalışan bir işçi, “Şube başkanımız işçinin değil Alaattin Soydan’ın peşinde dolaşıyor. İşçinin değil. Bu zam kabul edilemez” dedi. Eskişehir’de çalışan bir işçi de Gölcük’teki işçilere “Gölcük’ten neden ses yok” diye sorarken, Gölcüklü işçiler ise şöyle yanıt verdi: “Biz bugün eylemde olacak, destek vereceğiz. Şubemiz desteklemese de sesimizi her yerde duyuracağız.” Eyleme katılacağını söyleyen bir işçi de “Ben aracımla Gölcük’ten geçeceğim gelmek isteyenler için üç kişilik yerim var” diye seslendi.

"DİĞER ŞEHİRLERDE EKMEK 25 KURUŞ MU?"

Sessiz şube yöneticilerine seslenen işçiler, “Genel başkan eylem yapılsın istemiyor. Eskişehir ve İstanbul dışındakiler buna uyuyor. Padişahım çok yaşa demekle olmaz. İşçiler zorlamalı şubelerini, tepki göstermeli. Eskişehir’de, İstanbul’da ekmek 8 lira. Diğer şubelerin olduğu şehirlerde ekmek 25 kuruş mu? Herkesin gece gündüz demeden şubelerini arayıp eylem kararı için rahatsız etmeleri şart” dedi.

Eskişehir’den bir işçi de “Devlet işçisini aç susuz bıraktı. Ne muhalefet ne iktidar bizi düşünüyor. İki şubeden şu an 2 bin giden olacak deniyor. İptal olacağını düşünenler de var, yöneticilere güvenmeyenler... Ama bunu işçi zorladı, bu yürüyüşü sendikacılar değil işçiler yapıyor. Sosyal medyayı ağlama duvarı olarak kullanmanın da faydası yok, orada olalım, gücümüzü gösterelim” diye konuştu.

“Fırtına da kopsa Ankara’ya gidiyoruz” diyen bir işçi de diğer işçilere şöyle seslendi: “Şubelerinizin basiretsizliğine teslim olmayın. Sendika temsilcilerinizi zorlayın, şubelerinizi zorlayın. Taşın altına elinizi koyun. Onların ne işçi ne emekli umurunda. Hepsinin derdi koltuk.”

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, Antalya ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı

SONRAKİ HABER

Bakanlıktan 'kayıp çocuk' paylaşımına suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa