15 Şubat 2024 11:52
/
Güncelleme: 16 Şubat 2024 00:32

Üretimi durduran Esitaş işçileri, patrona geri adım attırdı

Dilovası İMES'te bulunan Esitaş (Arteche) fabrikasında, işçilerin sendikal sebeplerle işten atmaya karşı iş bırakarak direnişe geçmesi üzerine patron geri adım attı ve atılan işçi geri alındı.

Üretimi durduran Esitaş işçileri, patrona geri adım attırdı

Fotoğraf: Birleşik Metal-İş

Birleşik Metal-İş Gebze 1 Nolu şubenin yeni örgütlendiği ve çoğunluğu sağlayıp yetki aldığı Esitaş'ta (Arteche) bir işçi işten atıldı. İşçiler üretimi durdurdu, patron geri adım attı.

Dilovası İMES'te bulunan Esitaş (Arteche) fabrikasında, işçilerin sendikal sebeplerle işten atmaya karşı iş bırakarak direnişe geçmesi üzerine patron geri adım attı ve atılan işçi geri alındı. Patron sendikaya saygı duyacağını ifade edince iş durdurma sendika ve işçilerin ortak iradesi ile sona erdi. İşçiler tekrardan iş başı yaptı.

"YİNE ANAYASAL SENDİKAL HAKKIMIZA SALDIRI!"

Birleşik Metal-İş Gebze 1 Şube ise işçilerin üretimi durdurduğu sırada şu paylaşımı yaptı: "Son dönemde örgütlenme çalışması yaptığımız ve üye çoğunluğunu yakalayıp çalışma bakanlığına yetki başvurusunda bulunduğumuz ve yetki başvurusunun elimize ulaştığı Dilovası İMES'te bulunan Esitaş (Arteche) iş yerinde işçilerin sendikalaştığını öğrenen işveren ve vekilleri bir üyemizi tehdit ederek işten çıkarıp bir üyemizin de yakasını tutup tartaklayarak hukuk ve yasa tanımaz bir tutum sergilemiştir. Bu hukuksuzluğu kabul etmeyen üyelerimiz işten atılan arkadaşının geri alınması ve sendikal haklarına saygı duyulması anlamında fabrika içerisinde ve dışarda üretimden gelen güçlerini kullanıyor." (Gebze/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamu işçisi hedefte

Kamu işçisi hedefte

Ücretleri baskılayan Erdoğan-Şimşek programının yeni hedefi toplu sözleşme sürecine giren 600 bin kamu işçisi. Sendikal bürokrasi eliyle işçiden kaçırılan sözleşme taslağı, iktidar medyasına sızdırıldı. “Taleplerimizi karşılamıyor” diyen işçiler öfkeli. Ekonomide, iç ve dış politikada sıkışan Saray iktidarı, toplumu yönetebilmek için yasaklara, gözaltılara ve tutuklamalarla sarılıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et