16 Şubat 2024 15:24

İHD Adana Şubesi LGBTİ+ komisyonunu kurdu

İHD Adana Şubesi, dernek binasında yaptığı açıklama ile LGBTİ+ Hakları Komisyonunu kurduğunu duyurdu.

Fotoğraf: İHD Adana Şubesi

Paylaş

İHD Adana Şubesi, dernek binasında yaptığı açıklama ile LGBTİ+ Hakları Komisyonunu kurduğunu duyurdu.

"LGBTİ+ hakları insan hakkıdır" diyerek İHD Adana Şubesi MYK Üyesi ve dernek yöneticileri yaptıkları açıklamada komisyon faaliyetlerine katılım çağrısı yapıldı.

Basın açıklamasını İHD MYK Üyesi Havin Ölmez okudu. Ülkede her gelişmenin bir şekilde LGBTİ+ nefretine dönüştiğini ifade eden Ölmez,  "Her dönem ve her an bir grup tarafından hedef gösterilen, özellikle Diyanet'in 'Nefret Hutbesi' ile başlayan LGBTİ+'lara yönelik cihat çağrısı, yandaş medyanın etkisi ile büyük bir şiddet sarmalına dönüşmüştür" dedi. Devlet kurumların bu suçun ortağı olduğunu Cujhurbaşkanı'nın LGBTİ+'ları hedef gösterdiğini dile getiren Ölmez, LGBTİ+'lar bahane edilerek İstanbul Sözleşmesi'nin feshedildiğini hatırlatarak şunları söyledi,

"Haklarımıza, hayatlarımıza, kazanımlarımıza saldıran ve bunu LGBTİ+'ları yalnızlaştırma hamlesi olarak gören zihiyetlere karşı örgütlenen LGBTİ+ların "biz varız ve bizi yok etmeye gücünüz yetmeyecek" söylemlerine ses veriyoruz.

Kurulduğu ilk günden bu yana insanı önceleyen İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) LGBTİ+ hakları konusunda duyarlılığı ve mücadelesini İHD Adana olarak bizlerde sahipleniyor ve LGBTİ+ Hakları Komisyonunu birlikte inşa ediyoruz.

Şimdi diyoruz ki nefret cinayetlerinin son bulduğu, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinden dolayı kimsenin ayrımcılığa maruz kalmadığı, herkesin kamusal alandaki haklar ve yaşama hakkı başta olmak üzere eşit haklarının gözetildiği bir ortam yaratana kadar mücadeleye devam edeceğiz."

(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir grup Sersim işçisi: İşçiyi bölen zammı değil, hakkımızı istiyoruz

SONRAKİ HABER

Üniversite yönetimi akademisyene soruşturma üstüne soruşturma açıp işten atmaya çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa