16 Şubat 2024 15:47

Üniversite yönetimi akademisyene soruşturma üstüne soruşturma açıp işten atmaya çalışıyor

Amasya Üniversitesi akademisyeni Girayalp Karakuş yönetimin baskı ve mobbingine maruz kaldığını belirterek, mahkeme kararına rağmen hakkında soruşturma açılarak işten atılmaya çalışıldığını aktardı.

Fotoğraf: Girayalp Karakuş'un kişisel arşivi

Paylaş

Damla KIRMIZITAŞ
Ankara

Amasya Üniversitesi’nde akademisyen olan Girayalp Karakuş, üniversite yönetimince baskı ve mobbinge maruz kaldığını anlattı. Bilfiil soruşturmalar açılarak işten atılmaya çalışıldığını söyleyen Karakuş, mahkeme kararına rağmen yeniden soruşturma açıldığını ifade etti.  Karakuş, “Üniversite hakkında dava açtım. Savcılık görevsizlik kararı verdi. Gerekçesi de YÖK’ün izninin olmaması. Bu nedenle de bana yapılanların hesabını da soramıyorum” dedi.

Amasya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Girayalp Karakuş,  üniversite yıllarında düşük asgari ücret ve eğitim sistemine karşı katıldığı yürüyüşün, akademisyen kadrosu başvurusunda karşısına çıktığını ifade etti. Karakuş, “Kadroyu aldım ama güvenlik soruşturması nedeniyle kabul edilmedim. Ardından dava açtım ve davayı kazandım. Üniversiteye döndükten sonra mobbing ve baskıya maruz kaldım. Bilfiil soruşturma açılıyor. Mobbing ve  baskılara karşı söylediklerimden bana iftira davası açtılar. Geçtiğimiz yıl SOL Kültür Yayınevinin düzenlemiş olduğu bir etkinliğe konuşmacı olarak  katıldım. Beni dinlemek isteyen öğrencilerim de gelmişti. Daha sonra ülkücüler burayı bastı. Buradaki saldırıdan 2 ay sonra da mezuniyet töreninde aynı grup bana saldırdı” dedi.

“DELİLLERE RAĞMEN KINAMA CEZASI ALDIM”

Kamera görüntülerine rağmen ‘ahlak dışı tutum ve davranış’ gerekçe gösterilerek kınama cezası aldığını söyleyen Karakuş, “Mahkemeye gittim, davayı kazandım. Mahkeme kınama cezasını iptal etti. Yeni gelen rektör de iptal etti, imzaladı, sicilimden çıkarıldı. Ancak Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı aynı meseleden tekrar soruşturma açtı mahkeme kararı olmasına rağmen.  2 kişiyi darbettiğim iddiası ile soruşturma açıldığına dair yazı geldi. 2 soruşturmacı tayin ettiler Bu meseleyi incelemek için. Soruşturmacılar raporlarında ‘Giray  Karakuş’un  karşı tarafı darbettiğine dair hiçbir kanıt yoktur, böyle bir şey olmamıştır’ diyor ama bunun bunun sebep göstererek bana tekrar soruşturma açıyorlar” dedi.

“ÜNİVERSİTEYE DAVA AÇIP HESAP SORAMIYORUM”

Karakuş, “Önceki soruşturmalarımda da bir çok usulsüzlük yaşandı. Resmi evrakta tahrifat beyanatlarının değiştirilmesi gibi. Yine konferanslarım, sempozyumlarımı veto ediliyordu rektör tarafından  Üniversite hakkında dava açtım. Savcılık görevsizlik kararı verdi. Gerekçesi de YÖK’ün izninin olmaması. Bu nedenle de bana yapılanların hesabını da soramıyorum. Kime şikayet edeceğiz, nasıl hakkımızı alacağız bilemiyorum” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İHD Adana Şubesi LGBTİ+ komisyonunu kurdu

SONRAKİ HABER

Üretimi durduran Mitaş işçileri kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa