18 Şubat 2024 15:52

"Kazanacak aday" gitti, "Gözü başka mevkide" geldi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul aday tanıtımında İmamoğlu'nu hedef aldı, "Eli genel merkezlerinde gözü başka mevkide olanlar bu şehri yönetemez" dedi.

Fotoğraf: Adem Kutucu/AA

Paylaş

İYİ Parti Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Akşener partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) adayı Buğra Kavuncu için oy istedi.

Akşener, daha önce “kazanacak aday” diyerek cumhurbaşkanı adayı olmasını istediği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi. "Bu şehri artık, aklı sadece İstanbul'da olanların yönetmesi gerekiyor” diyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlgisi ve odağı İstanbul'un sorunlarında olanların yönetmesi olanların gerekiyor. Mesela eli genel merkezlerinde gözü başka mevkide olanlar bu şehri yönetemez. Sırtında ihmallerin, hataların, veballerin yükünü taşıyanlar da koltuk kavgalarının bayrağını tutanlar da bu şehri yönetemez" diye devam ettirdi.

CHP ile birlikte Millet İttifakı çatısı genel seçimlere giren İYİ Parti, DEVA, Saadet ve Gelecek Partisi, yerel seçimlere ayrı girecek. İstanbul yerel seçimlerinde DEVA’nın adayı İdris Şahin, Saadet Partisinin adayı Birol Aydın oldu. Gelecek Partisi ise Meclis’te ortak grup kurduğu Saadet Partisi’nin adayını destekleyip desteklemeyeceğini değerlendiriyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Liseliler yerel yönetimlerden ne bekliyor?

SONRAKİ HABER

Eşit ve özgür bir yaşamı savunalım!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa