19 Şubat 2024 11:25
Son Güncellenme Tarihi: 19 Şubat 2024 14:49

Özgür Özel ile görüşen Lütfü Savaş: Yarın ne yapacağımızı mitingle açıklayacağız

Hatay'da aday gösterilmesi tepki çeken Lütfü Savaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesinin ardından "Yarın büyük bir mitingle açıklamalarımız olacak" açıklaması yaptı.

Fotoğraf: DHA

İlin detaylı sonuçları için tıklayın...
Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yeniden aday gösterilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’la CHP Genel Merkezinde görüştü. Görüşme 50 dakika sürdü. Görüşme sonrası Lütfü Savaş'tan ilk açıklama geldi. Savaş "Büyük bir mitingle açıklamamız olacak" dedi.

Özgür Özel ile Lütfü Savaş'ın Genel Merkezde gerçekleştirilen görüşmede Mehmet Güzelmansur, Gökhan Zeybek ve Selin Sayek Böke ile Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki de yer aldı.

SAVAŞ: YARIN PAYLAŞACAĞIZ

Lütfü Savaş, görüşmenin ardından Antakya’daki CHP İl Başkanlığı önünde toplananlara canlı yayınla bağlandı. "Yarın çok daha büyük bir mitingle açıklamalarımız olacak" diyen Savaş "Daha fazla bir şey söylemek mümkün değil. Yarın ne yapacağımızı Hatay halkıyla paylaşacağız. Hatay halkıyla olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

ÖZEL: LÜTFÜ BEY'İN ONAYIYLA ALTERNATİF BELİRLERSEK SEÇİMİ ALABİLİRİZ

Görüşme öncesi NOW TV'de İlker Karagöz'ün sorularını yanıtlayan Özgür Özel Lütfü Savaş ile ilgili soruya "Biz Hatay'da yaşananları çok dikkatli analiz ediyoruz. Hatay'da 5 anket yaptık. Son ana kadar en doğru adayı belirlemek için anketi yaptık. Cumartesi günü gece anket yaptık. Birazdan Lütfü Savaş'la da konuşacağım, elimizdeki anketi Lütfü Beyle de paylaşacağım. Anket şunu gösteriyor; Lütfü Bey'in onayıyla birlikte bir alternatif geliştirdiğimiz durumda seçimi alacağımızı gösteriyor. Bu şekilde davranmaz, Hatay'ın sesini duymazsak biraz sıkıntıya girdiğimiz gösteriyor." diye yanıt verdi.

"Hatay İttifakı'na ihtiyaç var" diyen Özel, "Hatay İttifakı kurulmazsa Cumhur İttifakı'nın adayı şans yakalayacak. Biz Hatay İttifakı'nı kurmak için üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bunun için 36 saatimiz var önümüzde" ifadelerini kullandı.

CHP'nin dün Ankara’da düzenlediği aday tanıtım toplantısında, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş'ın isminin anons edilmemesi dikkat çekmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hindistan'da liman işçileri İsrail'e silah taşıyan gemilere yükleme yapmayacak

SONRAKİ HABER

Kısa vadeli dış borç stoku aralıkta yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa