20 Şubat 2024 10:09
Son Güncellenme Tarihi: 20 Şubat 2024 12:38

Avukat Feyza Altun'un adli kontrolle serbest bırakılmasına itiraz edildi

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" iddiasıyla gözaltına alınan Feyza Altun'un serbest bırakılmasına, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Feyza Altun'un serbest bırakılmasına Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edildi.

Avukat Feyza Altun, hakkında sosyal medya hesabından şeriat ile yaptığı paylaşımla ilgili İstanbul Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlamasıyla re'sen soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Beykoz'daki evinde arama yapılan Altun, ardından Altun gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Feyza Altun sabah saatlerinde Beykoz Adliyesine getirildi. Savcılıkta ifadesi alınan Altun, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilip serbest bırakılmıştı. Altun'un adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edildi.

FEYZA ALTUN'DAN ADLİYE ÇIKIŞI AÇIKLAMA

Beykoz Adliyesinden ayrılırken konuşan Feyza Altun, "Meslektaşlarıma, STK'lara ve özellikle bana destek verenlere çok teşekkür ediyorum. Nezarete başım dik girdim, yine başım dik çıktım. Yanlış anlaşılmasın, din ve vicdan özgürlüğüne inanan bir avukat olarak kimsenin herhangi bir din mensubu olarak sadece İslam dini ya da Müslümanlar için söylemiyorum, bu ülkede din ve vicdan özgürlüğü, bir yandan da inanmama özgürlüğü vardır" dedi.

"Aslında sözlerimi Taliban aklına ya da benzeri bir siyasal rejime yönelttim ama dini değerlere söylemişim gibi çarpıtıldı" diyen Altun, "Ben kadınların medeni haklarını toplumdaki duruşlarını geriletecek, medeni hukuk kuralları dışarısında başka bir şey uygulanmasına tartışmaya açacak herhangi bir düşünceye ya da sisteme karşıyım" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Altun, Twitter (X) hesabı üzerinden Farsça bir şiir yayınlamıştı. Bir sosyal medya kullanıcısı da avukatın Farsça yaptığı paylaşımın altına "Aaa Feyza Hanıma şeriat atak gelmiş" yorumu yapması üzerine Altun, "Şeriate s..kayım" diyerek karşılık verdi. Paylaşım sonrası sosyal medyada Altun'un tutuklanması için  '#feyzaaltuntutuklansın' etiketiyle kampanya başlatılmıştı

Altun, hakkında soruşturma açıldığının öğrenilmesinin ardından da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bugüne kadar hiçbir inançla ilgili en ufak rencide edici şey yazmadım yazmam da. Kimsenin dini inancı, hangi din olursa olsun onu yaşama biçimi beni ilgilendirmez. Şeriat dediğiniz şey sokaklarda kadın taşlayan Taliban aklıdır benim için. Bu bağlamda sözümün de arkasındayım. Bu ülkede de o rejim uygulanmayacak. Bu ülkede modern laik hukuk kuralları geçerlidir. Şeriat istemek anayasal düzeni tehdittir ve suçtur. Ettiğiniz küfür hakaret ve tehditleri iade ediyorum." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DEM Parti Esenyurt ilçe eş başkanları tutuklandı

SONRAKİ HABER

Erzurum’da mera alanına altın madeni için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa