22 Şubat 2024 13:53

EMEP, iş cinayeti gerçekleşen fabrikanın önünden seslendi: İşçileri mücadeleye çağırıyoruz

EMEP Kayseri İl Örgütü, iş cinayetinin yaşandığı Üç Yıldız fabrikası önünden seslendi: "İş cinayetleri kader değildir."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kayseri’de Üç Yıldız fabrikasında çalışan 23 yaşındaki Suriyeli işçi Nebil El Rahmun, kafası yük asansörüne sıkışarak iş cinayetinde hayatını kaybetti. Konuya ilişkin, Emek Partisi (EMEP) Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Can Deniz Kalkan ve Emek Partisi İl Başkanı Ahmet Akarsu alınmayan önlemlere dikkat çekerek fabrika önünden emekçilere seslendi.

“SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Kayseri EMEP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Can Deniz Kalkan, “Üç Yıldız Fabrikası önündeyiz. Bugün 23 yaşında genç bir işçi arkadaşımız iş cinayetinde hayatını kaybetti. İş cinayetleri kader değildir, önlem ve tedbirleri almayan patronların kâr ve sömürü hırsı yüzünden iş cinayetleri sürmeye devam ediyor. Sürecin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

“İŞÇİ VE EMEKÇİLER BİR ARAYA GELMELİDİR”

EMEP İl Başkanı Ahmet Akarsu ise, “Kayseri OSB'de kurulu bulunan Üç Yıldız fabrikasının ortakları arasında eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapmış, AKP'nin uzun dönem Milletvekili olan Taner Yıldız da bulunuyor. Kayserili işçi ve emekçilere sesleniyoruz. Patronların kâr ve sömürü hırsı mülteci-yerli ayrımı yapmadan işçileri katlediyor. Sermayenin ucuz iş gücü isteği, yoğun emek sömürüsüyle yönetiyorlar. İşçi ve emekçileri bir araya gelmeye, mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi. (Kayseri/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Elde kaldı hüzün…

SONRAKİ HABER

Latmos Dağı’ndaki madenin kapasite artışına izin çıkmadı: Bakanlığın onay verdiği madene mahkeme ‘dur’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa