22 Şubat 2024 14:33

Eski HDP Diyarbakır İl Eş başkanları Alökmen ve Ceylan'ın davası ertelendi

Eski HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Hülya Alökmen ve Zeyyat Ceylan'ın Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı dava ertelendi.

 Fotoğraf: MA

Paylaş

Eski HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Hülya Alökmen ve Zeyyat Ceylan’ın yargılandığı dava ertelendi.

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eş Başkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen’in “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla yargılandığı davanın duruşması Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Ceylan ve mahpus Alökmen duruşmaya katılmazken, avukatlar hazır bulundu.

MA'nın aktardığı habere göre duruşmada, Alökmen hakkında birleşme talebiyle hazırlanan iddianamenin tebliğ edilmediği aktarıldı. İddia makamı ile avukatlar, yeni hazırlanan iddianamenin tebliğ edilmesini ve dosyadaki diğer eksik hususların giderilmesini istedi.

Mahkeme, talebi kabul ederek, duruşmayı 16 Mayıs’a erteledi.

NE OLMUŞTU?

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Sur ilçesinde asılan posterlerinin partinin il binasında hazırlandığı iddiasıyla suçlanan İl Eş Başkanları Hülya Alökmen Uyanık ve Zeyyat Ceylan, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkemeye çıkarılan Alökmen ve Ceylan, "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 2020 yılında tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere Parlamentosunda Gazze krizi

SONRAKİ HABER

Yunanistan, Ali Yeşildağ'ın Türkiye'ye iadesine karar verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa