22 Şubat 2024 15:22

Foça Barış Kadınları, Medeni Yasa'ya saldırıları konuşacak

Foça Barış Kadınları İnisiyatifi, “Medeni Yasa’ya Saldırılar: Şiddetsiz Bir Dünya İstemimizden, Hayatlarımızdan, Haklarımızdan, Hayallerimizden Asla Vazgeçmiyoruz” paneli düzenleyecek.

Foça Barış Kadınları, Medeni Yasa'ya saldırıları konuşacak

Fotoğraf: Foça Barış Kadınları İnisifiyati

Foça Barış Kadınları (FBK) İnisiyatifi, 24 Şubat 2024 Cumartesi günü saat 14.00’da Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde, “Medeni Yasa’ya Saldırılar: Şiddetsiz Bir Dünya İstemimizden, Hayatlarımızdan, Haklarımızdan, Hayallerimizden Asla Vazgeçmiyoruz” paneli düzenleyecek.

Türkiye’deki kadın hareketinin önemli temsilcilerinden, kadın hakları aktivisti avukat Hülya Gülbahar’ı ağırlayacak olan Foça Barış Kadınları İnisiyatifi, kadınların son günlerdeki en önemli gündemi olan Medeni Yasa’ya saldırıları konuşacak.

Gülbahar, 6284 sayılı yasanın mimarlarından, kadına yönelik şiddet başta olmak üzere kadına dair birçok konuyu sahiplenerek mücadele yürüten Türkiye Kadın Hareketinin temsilcileri arasında yer alıyor.

Birçok kadın örgütünün çalışmalarına destek veriyor. Kadınlarla ilgili pek çok platformun, kadın örgütünün kurucu üyelerinden, sözcülerinden, gönüllülerinden biri olarak bu alanda çalışmalar yürüten Gülbahar, Antalya Barosu tarafından “Dayanışmaya olan inancı ve kadına karşı şiddetle mücadelesi” nedeniyle "16’ncı Uğur Mumcu Özel Ödülü"**ile ödüllendirildi.

İNSAN HAKLARI ÖDÜLÜ ALDI

Panelde konuşmacı olan Gülbahar, 2023 yılında Türkiye’deki kadın hakları hareketini birleştirme ve güçlendirmedeki etkileyici rolü nedeniyle, dünya çapında insan haklarını barışçıl ve yenilikçi yollarla tanıtan ve destekleyen kişilere verilen “Hollanda Hükümeti İnsan Hakları Lale Ödülü'ne” layık görüldü. (İzmir/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et