23 Şubat 2024 04:42

Van YYÜ öğrencileri: Mülakat kaldırılmalı, atamalar adaletli olmalı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde çeşitli branşlarda işçi alımı için noter huzurunda çekilen kurada bir adayın adı iki kez üst üste çıkmıştı. Öğrenciler “torpil” iddialarını Evrensel'e değerlendirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kaya MEMİŞ
Canan ÖLMEZ
Van

Mecliste torpil mesajlarıyla yakalanan bakandan, sınav birincilerinin mülakatlarla elenmesine kadar “torpil”, AKP hükümetiyle ayyuka çıkmış durumda. Nitelikli mezunların bir bir elendiği, çıkış yolunu bulamayan gençlerin gelecek kaygısıyla depresyona girdiği, yurt dışına gitmenin bir seçenek olarak görüldüğü bir süreçte yeni bir torpil iddiası da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde yaşandı. 31 işçi alımı için noter huzurunda düzenlenen ve canlı yayınlanan kurada bir kişinin isminin iki kere okunmasıyla iddialar alevlenirken, üniversite yönetimi iddiaları yalanladı. Van YYÜ öğrencileriyle iddiaları konuştuk.

“İNSANLARIN EMEĞİ ÇÖPE ATILIYOR”

Edebiyat bölümü 4. sınıf öğrencisi olayın Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi adına utanç verici olduğunu belirterek, “Ne kadar şeffaflıktan uzak olduklarını gösterdi. Köklü bir üniversitenin kendini bu hallere getirmesi utanç ve saygıdan yoksun bir haldir” yorumunu yaptı.

İlahiyat bölümü 3. sınıf öğrencisi bir başka üniversiteli ise AKP iktidarıyla birlikte liyakatın bir öneminin artık kalmadığını ifade ederek, “İnsanın emeğinin ne kadar da kolay çöpe atıldığını görmek ve ‘Yanlış anlaşılma’ diyerek olayın üzerinin kapatılması hiç iyi değil. En kısa zamanda olayın araştırılıp gerçeğin ortaya çıkmasını umuyorum” dedi.

Edebiyat 4. sınıf öğrencisi “Bu durumun benim ve benim gibi onlarca gencin gelecekleri ile ilgili kaygı duymalarının büyük bir delildir” derken, bir diğer üniversiteli genç ise herkesin hak ettiği değeri ve görevi hakkıyla aldığı bir geleceğe sahip olmak istediğini belirtti.

“SİSTEMİN DEĞİŞMESİ LAZIM”

4. sınıf öğrencisi çözüm için "Ne yazık ki öyle iki kelimeyle çözülemez. Şu an içinde bulunduğumuz sistemin değişmesi ve kişilerin adaletten şaşmaması lazım. Statü sahiplerinin adaletten yana olması gerekir.” derken İlahiyat 3. sınıf öğrencisi de mülakatların kaldırılması gerektiğini belirtti, "Bu sınavların temelinde merkezi sınav ile merkezi yerleştirme olmalıdır. Ancak bu şekilde bir çözüm bulunabileceği ve hakkaniyetli bir görev alımı olacağı görüşündeyim” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’e hakaretten yargılanan Avukat Tugay Bek beraat etti

SONRAKİ HABER

MEB ‘Zengin aileler bir öğün yemek istemiyor’ dedi kadınlar tepki gösterdi: Çocukların açlığı görmezden gelinemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa