23 Şubat 2024 11:35

Birol Güven, Sinema Genel Müdürü oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğüne, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Çocuklar Duymasın'ın senaristi Birol Güven atandı. 

Fotoğraf: Wikipedia/CC BY-SA 4.0

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararnameyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğüne, senarist Birol Güven atandı. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Birçok kamu kuruluşu ve Bakanlığa yapılan üst düzey yönetici atamaları arasında, "Çocuklar Duymasın" dizinin uzun yıllar senaristliğini ve yapımcılığını üstlenen Birol Güven, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğüne atandı. 

Güven'in dizisi Çocuklar Duyması'nın başrolünde yer alan oyuncu Tamer Karadağlı ise 11 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanmıştı.

Atamanın ardından daha öncesinde hazırlanan ve cepte istifa dilekçeleri, yetkililere sunuldu. İstifa etmek isteyenler arasında DT Sanat Yönetim Kurulu üyeleri, İstanbul, Ankara, İzmir DT müdürleri yer almıştı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamayla Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne Oyuncu Tamer Karadağlı getirilmişti. Daha önce Merve Dizdar’ın Cannes Festivali’ndeki ödül konuşması nedeniyle Dizdar’ı “Ülkesini Batı’ya şikayet etmekle” suçlayan, Nihal Yalçın’ın ödül konuşmasına tahammül edemeyip kendisini “Yalçın’ın paylaşımlarına bakmaya başladım. ‘Selahattin Demirtaş’a özgürlük’ falan demiş” diyerek savunan, LGBTİ’leri hedef alan, nefret yürüyüşlerini destekleyen Karadağlı’nın genel müdür olarak atanması tartışmalara neden olmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Reel Kesim Güven Endeksi açıklandı: Sanayi patronları umutlu

SONRAKİ HABER

Tren katliamları sonrası görevinden alınan Veysi Kurt, TCDD Genel Müdürlüğüne atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa