24 Şubat 2024 14:37

MİTAŞ patronu durmak bilmiyor: Önce ücret gaspı ardından işçi kıyımı

Mitaş patronu, gasp edilen hakları için eylem yapan işçileri işten çıkarmaya başladı. En az 10 işçinin işten atıldığını söyleyen Mitaş işçileri, işten atmaların da süreceğini belirtti.

Fotoğraf: Mitaş işçileri

Paylaş

Enerji alanında faaliyet gösteren, MESS kapsamında yer alan Mitaş patronu, MESS grup toplu iş sözleşmesi (TİS) ile bağıtlanan zammı işçilere vermesinin ardından bir de işten atmalara başladı. Ücret gaspı nedeniyle üretimi durduran en az 10 işçi işten atıldı.

Patronun sözleşmede bağıtlanan zammı vermemesi üzerine Mitaş işçileri, bir hafta boyunca üretimi durdurmuş, patron geri adım atarak ücretlerin tamamını yatırmak durumunda kalmıştı. Mitaş’ta sözleşme zamlarının yatırılmasından bir hafta sonra işçiler işten atılmaya başladı. En az 10 işçinin işten atıldığını, işten atmaların da süreceğini söyleyen işçiler, bahanenin ise ‘küçülmeye gidiyoruz’ olduğunu söyledi.

“NEREDE SENDİKA?​”

Öte yandan işçiler, Türk Metal tarafından bir açıklama yapılmamasına da tepki gösterdi. Bir işçi, “Bölümlerden 4’er 5’er kişi çıkarılıyor zam oranının sorumlusu işçilermiş gibi... Ve kimse ses çıkartmıyor. Nerede sendika? İşçi kıyımı olmayacak diyorlardı. Bir açıklama bile yok. O kadar aidat veriyoruz.  Mitaş işçisi sahipsiz kaldı” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Cengiz Altun mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

EMEP Mamak Belediye Başkanı adayı İlke Işık: Kadınlar Mamak’ta güvenle yaşamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa