24 Şubat 2024 14:50

Elazığ KESK Şubeler Platformundan Ana Dili Günü etkinliği

Elazığ KESK Şubeler Platformu şube binasında 21 Şubat Dünya Ana Dili Günü etkinliği gerçekleştirdi. Açıklamada ana dilinin önemi vurgulanarak, herkesin kendi ana dilinde eğitim görme hakkı savunuldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Elazığ KESK Şubeler Platformu şube binasında 21 Şubat Dünya Ana Dili Günü etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Eğitim Sen Elâzığ Şubesi Mali Sekreteri Ali Yeşiltepe ana dilin tarihsel sürecine değindikten sonra bölgede ana dilini kullanmanın zorluklarını anlattı.

Bölge halkının dilinin görmezden gelinmesine de değinen Ali Yeşiltepe “Bölgedeki bütün dillerin eğitim ve sağlık alanında öncelikli kullanılması gerekiyor. Dili yaygınlaştırmak ve geliştirmek için seçmeli ders veya kursların yeterli değil. Ülkemizde Kürtçe, Lazca, Hemşince, Ermenice gibi dillerin günlük hayatta Türkçe gibi yaygın kullanılmalı ve anayasal hak olmalı” dedi. 

Katılımcılarla interaktif biçimde devam eden etkinlikte ana dilinin önemine vurgu yapılırken, herkesin kendi ana dilinde eğitim görme hakkı savunuldu. Eğitim Sen Elâzığ Şubesi Kürtçe atölyesi açacakları duyurusunu yaparken etkinlik konuşmalar ve müzik dinletisinin ardından son buldu. (Elâzığ/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

EMEP Mamak Belediye Başkanı adayı İlke Işık: Kadınlar Mamak’ta güvenle yaşamalı

SONRAKİ HABER

Madenin talan ettiği doğa, emek ve kadınların hayatı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa