24 Şubat 2024 14:53

Tüm Emeklilerin Sendikası Bursa Şubesi: İnsanca yaşanacak bir ücret istiyoruz

Koşullarının iyileştirilmesini isteyen emekliler Bursa Fomara Meydanı’nda açıklama yaparak, "Herkes için insan onuruna yaraşır insanca yaşanacak adaletli bir gelir dağılımı mücadelesi veriyoruz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Tüm Emeklilerin Sendikası Bursa Şubesi Fomara Meydanı’nda basın açıklaması yaparak, bayram ikramiyesinin yılda dört kez asgari ücret tutarında ödenmesini istedi.

Yapılan açıklamayı Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şube Sekreteri Gülçin Ayyılmaz okudu. Siyasal iktidarın ve ortaklarının her alanda ipin ucunu kaçırdıklarını belirten Ayyılmaz, “Sosyal ve ekonomik krizin her gün sürekli derinleştiği bir süreçte yerel seçime gidiyoruz. Siyasal iktidarının, yerel seçimlerde hüsrana uğramamak için emeklilere yönelik vaatleri havada uçuşuyor. Emekli, dul, yetim ve engellilerin haklarını görmemezlikten gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılını emekliler yılı olarak ilan etti. Emeklilerden tepki görünce bu sefer de bayram ikramiyelerine sarıldı. Güdümündeki TÜİK’in enflasyon oranı yüzde 64,77 olduğu halde bayram ikramiyelerini yüzde 50 artırdı diye övünüyor. Bin liralık bayram ikramiyesi artışıyla bir tepsi baklava bile alınamayacağını bilmiyorlar mı? Hani torunlara bayram harçlığı, hani ikram edilecek bayram şekeri. Her seçim zamanında olduğu gibi dağ yine fare doğurdu” dedi.

“ARTIK YETER”

“Siyasal iktidarı ve ortaklarının uluslararası sermaye ve yerli işbirlikçilerinin yanında yer alarak güzelim ülkemizi ne hale getirdiğini, Erzincan İliç ilçesine baktığımızda yaşananların ve ülkemize yaşatılanların ne kadar kötü olduğunu bir kez daha görüyoruz” diyen Ayyılmaz, “Ülkemizin yeraltı ve yerüstü tüm kaynaklarını talan eden uluslararası sermaye ve işbirlikçi çetelerin milyon dolarlık vergilerini affederek sürekli ödüllendiriyor. Ancak sıra biz emekli, dul, yetim ve engellilere gelince ne kadar cimri ve adaletsiz olduklarını da bir kere daha görüyoruz. Açlık sınırının 21 bin lirayı geçtiği bu koşullarda emeklilere gelince aylık 10 bin lira maaşı reva görerek, resmen dalga geçiyorlar. Artık yeter. Bunu kabul etmiyor ve hakkımız olanı istiyoruz” dedi.

“31 MART YEREL SEÇİMLERİ EMEKLİLERİN HESAP SORMA GÜNÜDÜR”

31 Mart yerel seçimlerinin emeklilerin hesap sorma günü olduğunu söyleyen Ayyılmaz şöyle devam etti: “Bizler bugün burada Tüm Emeklilerin Sendikası olarak, emekli dostlarımıza çok önemli bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Unutmasınlar ki, o gün oylarıyla haklarımızı vermeyenlerden hesap sormayanlar, sonradan istedikleri kadar pişman olsalar da iş işten geçmiş olacaktır. Bizler, demokratik Türkiye ve herkes için insan onuruna yaraşır insanca yaşanacak adaletli bir gelir dağılımı mücadelesi veriyoruz ve bir kez daha diyoruz ki; bu haklarımızı alana dek mücadelemizi kararlıkla sürdüreceğiz.”

Gülçin Ayyılmaz, talepleri ise şöyle sıraladı:

  1. Kök maaş uygulaması kaldırılıp, intibak yasası derhal çıkarılsın
  2. EYT’lilerin dul, yetim, ve engellilerin sorunları bir an önce çözülsün
  3. En düşük emekli maaşını hemen göreve yeni başlayan devlet memuru maaşı ile 32 bin 861 liraya eşitleyin
  4. İkramiyelerimizin yılda dört kez bir maaş tutarında verilmesini derhal sağlayın

(Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Madenin talan ettiği doğa, emek ve kadınların hayatı

SONRAKİ HABER

EMEK Partisi Sincan Belediye Başkan Adayı Metin Gül: Sincan’ı sanayi odasıyla değil, işçiler olarak yönetelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa