25 Şubat 2024 12:34

Emek Partisi, Adana’da seçim çalışmasını şantiyelerden başlattı

Seçim çalışmalarına belediye şantiyelerinden başlayan Emek Partisi Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sevil Aracı, işçilere seslendi: "Kenti işçilerle birlikte yönetmek istiyoruz."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sevil Aracı, seçim çalışmalarına belediye şantiyelerinden başladı.

Mesainin gün doğamadan sabahın erken saatlerinde başladığı temizlik ve yol şantiyelerinde Seyhan Belediyesi işçilerini ziyaret eden Emek Partisi üyeleri ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sevil Aracı, işçilere seslenerek halkçı belediyecilik için destek istedi.  Sabahın ilk ışıkları ile birlikte işçileri ziyaret ederek seçim startını verdiklerini ifade eden Aracı, “Bizler Emek Partisi olarak işçilerin, emekçilerin haklarını savunan, onlarla birlikte mücadeleyi ön gören bir partiyiz. Kenti işçilerle birlikte yönetmek istiyoruz” dedi. Temizliğinden kanalizasyonuna kentin tüm yükünü taşıyan belediye işçilerinin geçimlerini düşük ücretlerle çalıştırıldığını, sendikal haklarını kullandıklarında baskı ile karşılaştığını dile getiren Aracı, “İşçilerin taleplerini gerçekleştirmek için birlikte bir mücadeleyi örgütlemesi gerekiyor. Bizler de Emek Partisi olarak işçilerin mücadelelerinin örgütlenmesinde onlara destek olmak istiyoruz. Bu yüzden de çalışmamızı işçilerin arasında başlattık” dedi.

Aracı ve Emek Partililerin ilk durağı Temizlik şantiyesi oldu. Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın aday gösterilmediği için İYİ Parti’ye geçmesinin gerginliğinin yaşandığı belediyede seçim çalışması yapmak isteyen Emek Partililer engelle karşılaştı. İşçiler Emek Partisi adayı Aracı’ya başarılar dilerken idari binadan çıkan bir görevli bildiri dağıtımını engellemek istedi. Kendisini güvenlik görevlisi olarak tanıtan sivil giyimli bir görevli bildiri dağıtımını ve gazetemizin fotoğraf ve görüntü almasını engellemek istedi. Engelleme çabasına rağmen bildiri dağıtımına devam eden Emek Partisi, yol işçilerini de şantiyede ziyaret etti.

(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

El Cezire: Gazze’de iki aylık bebek açlıktan öldü!

SONRAKİ HABER

10 Ekim Ankara Katliamı davası yarın görülecek: Gerçeklere sansür, taleplere ret!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa