25 Şubat 2024 13:43

AKP’den Mimarlar Odası seçimlerine bindirme

Mimarlar Odası Ankara Şubesi seçimlerinde iktidar destekli turuncu liste seçime bindirme yaptı. Demokrasi İçin Mimarlar Platformu adayı Tezcan Karakuş Candan, oy kullanma çağrısında bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

48. Olağan Genel Kurulu ardından bugün seçimlere giden Mimarlar Odası Ankara Şubesinin, Mimar Kemal Ortaokulunda gerçekleşen seçimlerine AKP bindirme yaptı. İktidara yakın Turuncu Listeye oy verecek olanlar sabah saatlerinden itibaren sponsorların sağladığı otobüslerle seçimin gerçekleştiği okula taşındı.

Demokrasi İçin Mimarlar Platformu olarak seçime giren Tezcan Karakuş Candan, “Bugün yaşananlar iktidarın gücünü kullanarak odaları ele geçirmenin başka bir versiyonu. Mimarların bu yaşananlara müdahil edilmesine izin vermeyeceklerini bekliyoruz. Oy kullanma işlemi halen devam ediyor. Saat 17.00’ye kadar herkesi oy kullanmaya davet ediyoruz”diye konuştu.

"DAİRE BAŞKANLARI TARAFINDAN AÇIKÇA YÖNLENDİRME YAPILDI"

Çankaya’da bulunan Mimar Kemal Ortaokulunda gerçekleşen oy kullanma işleminde sabah saatlerinden itibaren bir yönlendirmenin yapıldığını gördüklerini söyleyen mavi listenin sahibi Demokrasi İçin Mimarlar Platformundan Nihal Evirgen Kabal, “Turuncu liste ticaret odalarının aracılığıyla hazırlanan bir listeydi. Bugün de gördüğümüz gibi sponsorlu bir şekilde firmalar tarafından otobüsler kaldırılarak insanlar buraya taşındı, taşınıyor. Bakanlıklar, daire başkanları tarafından oy kullanacak meslektaşlarımız aranıp, ‘adaylarımız var, turuncu listeye desteklerinizi bekliyoruz, siz nasılsa ne yapacağınızı bilirsiniz, en doğrusunu bilirsiniz’ gibi bir tonla kamu çalışanları doğrudan aranıyor. Açıkça seçimlere bir yönlendirmenin olduğunu görüyoruz. Biz, Demokrasi İçin Mimarlar Platformu olarak bu seçimlere katılıyoruz. Demokrasiyi, adaleti ve aydınlık günleri savunan mimarları mavi listeye oy vermeye, ülkenin her karış toprağını zaten kendi iktidarları altına alan bu anlayışın bu demokratik ortamlarda yer almasını izin verilmemesini bekliyoruz” dedi.

KARAKUŞ CANDAN'DAN OY KULLANMA ÇAĞRISI

Mavi listeden yarışan Tezcan Karakuş Candan ise saat 17.00’ye kadar sürecek seçimlere çağrı yaparak, mimarların bugün yaşananlara müdahil edilmesine izin vermeyeceklerini beklediklerini söyledi. Tezcan Karakuş Candan şunları söyledi. “Bugün iktidar tüm gücüyle seçimlere müdahale etmeye çalışıyor. Mimarlar Odası seçimlerinde görmediğimiz bir şeye bugün tanıklık ediyoruz. Daire başkanlarının, imar müdürlerinin, belediyelerin organizasyonuyla yürüyen bir bindirme söz konusu. Yeniçeri ordusu gibi oy kullanmaya geldiler. Turuncu liste sabah oy kullandı, bize oy verenler öğleden sonra oy kullanmaya başladılar. Genelde böyle çünkü. Bugün yaşananlar iktidarın gücünü kullanarak odaları ele geçirmenin başka bir versiyonu. Saat 17.00’ye kadar herkesi oy kullanmaya davet ediyoruz.”

(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Modacı Katharine Hamnett, Gazze saldırıları nedeniyle nişanını çöpe attı: İngiliz olmaktan iğreniyorum

SONRAKİ HABER

"Nefret söylemleri karşısında sokak hayvanları sahipsiz değildir"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa