25 Şubat 2024 13:10

"Nefret söylemleri karşısında sokak hayvanları sahipsiz değildir"

KISHAKDER tarafından sokak hayvanları için yapılan basın açıklamasında, "Cezasızlığı sürdürerek sokaklarımızı katillerle dolduranların asıl suçlular olduğunun farkındayız" ifadeleri kullanıldı.

Fotoğraf: Sedat Evren/EVRENSEL

Paylaş

Sedat EVREN
Kırklareli

Kırklareli Sokak Hayvanları Koruma Derneği (KISHAKDER) tarafından sokak hayvanlarının korunması ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirildi. 23 Şubat Cuma günü saat 17:30'da Öğretmen Evi önünde yapılan basın açıklamasına Kırklareli Belediye Başkanının Eşi Sibel Kesimoğlu, Kırklareli Bağımsız Belediye Başkanı Serdar Türker ve hayvanseverler katıldı.

Basın açıklamasını Kırklareli Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Merve Ozan okudu. Ozan okuduğu basın açıklamasında, "Nefret söylemleri karşısında sokak hayvanları sahipsiz değildir. Yurdun dört bir yanında hayvanlara adalet eylemleri devam ediyor" dedi.

Açıklamasının devamında Ozan şunları söyledi: "Bugün burada yerel seçimlerden önce bir kez daha hedef tahtasına konularak canavarlaştıran, resmi seçim propagandası haline getirilip yaşam hakları hiçe sayılan sokak hayvanlarının sesi olmak için toplandık. Kanunları çiğneyerek yasa dışı çağrılar yapan, katliam ve tecridi seçim vaadi olarak sunan, cezasızlığı sürdürerek sokaklarımızı katillerle dolduranların asıl suçlular olduğunu vurgulamak için toplandık. Bugün burada kendi yaşam alanı olan site içerisinde 6 dakika boyunca işkence görerek öldürülen Eros'un katili İbrahim Keloğlan'ın yeniden yargılanmasını sağladığımız gibi aramızdaki diğer katillerin de cezalandırılmasını sağlamak için toplandık."

NEFRET SÖYLEMLERİ KARŞISINDA SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİLDİR!

Açıklamasında sokak hayvanlarının sahipsiz olmadığını vurgulayan Ozan, "Yalnızca bazı hayvanları koruyan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 2021 yılında artık hayvanların mal değil can olarak görüleceği vaadiyle değiştirilmişti. Ancak hayvan öldürmenin cezası ertelenebilir veya para cezasına çevrilebilir miktarlar olarak belirlenmiştir. Şehrimizde yavru köpek Köpük'ü dakikalarca işkence ederek öldüren, failin hapis cezası 6 bin TL para cezasına çevrilmişti. Yine şehrimizde sahipsiz köpeği yol ortasında bıçakla öldüren ve yargılandığı duruşmada hayvanları çok sevdiğini iddia eden sanığa 15 bin lira para cezası verildi" dedi.

Eyüp Sultan'da en az 40 kediyi asitle yaralayan Murat Özdemir'i hatırlatan Ozan, "Eyüp canisi Murat Özdemir'in duruşması, iki gün önce 21 Şubat'ta 60. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Davaya müdahil olmak isteyen İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi de dahil tüm taleplerin "suçtan doğrudan zarar görmedikleri" gerekçesiyle reddedilmesi, hayvanları savunmasız ve yalnız bıraktı" ifadelerini kullandı.

"KATİLLERİN CEZALANDIRILMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

Açıklamasında tüm yetkililere seslenip birlik çağrısı yapan Ozan, "Lütfen hayvanlara yönelik şiddet vakalarına duyarsız kalmayın. Sanatçı, siyasetçi ya da her kim olursa olsun herkese çağrımızdır. Köpük'ün, Şila'nın, Eros'un ve adını bilmediğimiz diğer tüm hayvanların çektiği acıların son bulması ve bu olayların tekrarlanmaması için gerekli tüm adımları atmak için bir olalım. Eros'u işkence ederek öldüren İbrahim Keloğlan'ın yeniden yargılanmasını sağladığımız gibi aramızdaki diğer katillerin de cezalandırılmasını sağlayacağız" diye belirtti.

Mücadelelerinin devam edeceğini belirten Ozan, "Sokakta yaşayan, yaşam bileşenlerimiz hayvanların güven içinde bizlerle birlikte yaşamalarını sağlayana ve tüm hayvanlar için adalet tesis edilene kadar susmayacağız. Mücadelemiz devam edecek. Hayvanlara adalet eylemlerimize ve hak ihlali olan her yerde hayvanların sesi olmaya devam edeceğiz. Birlikte çok güçlüyüz" dedi. 

ÖNCEKİ HABER

AKP’den Mimarlar Odası seçimlerine bindirme

SONRAKİ HABER

Marmaris'te orman alanındaki mermer ocağı iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa