25 Şubat 2024 21:41

Sancaktepe'de yerel seçim paneli: Halkçı yönetimi savunan tüm kesimler yan yana gelmeli

Sancaktepe'de derneklerin düzenlediği panele CHP'nin Maltepe adayı Mimar Esin Köymen, EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan ve TİP Bilim Kurulu üyesi Çiğdem Boz katıldı.

Fotoğraf: Evrensel

İlin detaylı sonuçları için tıklayın...
Paylaş

Sancaktepe’de Tüm Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği (TÜMTOKDER), Tokat İli Dernekler Federasyonu (TOKDEF) ve Tokat Eğitim ve Kültür Konfederasyonu (TEKKON) tarafından güncel eğitim, ekonomi ve siyaset konulu panel düzenlendi. Panelde CHP Maltepe Belediye Başkan adayı Mimar Esin Köymen, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Çiğdem Boz konuşma yaptı. Panele çeşitli siyasi partilerin, sendika ve derneklerin yöneticileri ile Sancaktepeli yurttaşlar katıldı.

İlk sözü alan Çiğdem Boz, iktidarın ekonomi politikalarının bilinçli olarak halkı fakirleştirerek servet aktarımını sağladığını ve ülkeyi tekellerin parasına mecbur bıraktığını belirterek, yerel seçimlerin dayanışma sahası olması ve halkçı yönetimi savunan tüm kesimlerin yan yana gelmesi gerektiğini belirtti.

Esin Köymen, belediyelerde toplumsal cinsiyet eşitliği sorununa dikkat çekti. Belediyenin üretici bir yanı olduğuna ve bu nedenle kooperatiflere önem verdiklerini söyleyen Boz, kentsel dönüşüm ve afete hazırlık konularında barınma hakkının en temel hak olduğunun gözetilerek belediyelerin kamucu politikalarla hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Yerel siyasette de genel siyasetteki doğrularını savunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Seyit Aslan, Erzincan İliç’teki maden katiamına değinerek, iktidarın siyasetinin bir maden tekeline tüm ilçeyi adeta satın alma yolu açtığını belirtti. Egemen siyasetin halkı günlük siyasetten uzak tutmak için sadece sandığı işaret ettiğini ve siyaseti iki kutba sıkıştırdığını belirten Aslan, sermayeden yana değil halktan yana siyasetle halkın geçim sorunlarının, çocukların beslenme sorunlarının çözülebileceğini ifade etti. Esas olarak işçilerin emekçilerin halkın mücadelesinin seçim sonrası dönem için belirleyici olduğunu, ekonomi ve demokratikleşme başta olmak üzere sorunların bir günde çözülmeyeceğini, gerici tek adam yönetiminin yenilmesinin yolunun birleşik mücadeleden geçtiğini söyleyen Aslan, ayrı programları ve ayrı dünya görüşleri olan siyasi partilerin işçi ve emekçilerin ortak sorunları, ortak talepleri için bir arada olması gerektiğini, yerel yönetim seçimlerinin de bu bağlamda önemli olduğunun ancak mücadelenin sadece yerel seçimlerle sınırlandırılamayacağını ifade etti.

Dinleyicilerin sorularının cevaplanmasının ardından panel sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ekrem İmamoğlu: Onlarca hesaptan aynı anda kumpas başladı, patronu belli

SONRAKİ HABER

EMEP'in Adana adayı Sevil Aracı: İşçi ve emekçiler burjuva partilere mahkum değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa