26 Şubat 2024 08:15
/
Güncelleme: 20:25

İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde kendini yakan ABD askeri öldü

İsrail'in Washington Büyükelçiliğinin önünde bir kişi kendini ateşe verdi. AA'nın aktardığına göre Metropolitan Polis Departmanı, yaptığı açıklamada, 25 yaşındaki Bushnell'in, kendisini yakmasının ardından yaşamını yitirdiğini duyurdu.

25 yaşındaki Aaron Bushnell'ın ABD Hava Kuvvetlerinde asker olduğu ve protestoyu Gazze'de soykırıma karşı çıkmak için gerçekleştirdiği belirtildi. Olay anında çekilen görüntülerde "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim" ifadelerini kullandığı görüldü.

Büyükelçiliğin önüne gelen Bushnell'ın kendini ateşe verdikten sonra, üst üste nefesi kesilene kadar "Filistin'e özgürlük" diye bağırdığı görüntülere yansıdı.

İhbarda, İsrail'in Washington Büyükelçiliği binasının önünde, yetişkin bir erkeğin kendini ateşe verdiğinin kaydedildiğini aktaran yetkili, "Olay yerine ulaştığımızda, üniformalı gizli servis personeli tarafından yangının söndürüldüğünü gördük" açıklamasında bulundu.

Kendisini ateşe veren Bushnell'ın bölge hastanesine kaldırıldığı ve ağır yaraları nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı. (DIŞ HABERLER)

Evrensel'i Takip Et