26 Şubat 2024 13:15

Davet tartışmasının gölgesinde Sirkeci-Kazlıçeşme hattı açıldı, Erdoğan İmamoğlu'nu hedef aldı

Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında davet polemiği yaşanan Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açılışı yapıldı. Erdoğan konuşmasında Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı.

Ekran görüntüsü AKP'nin Youtube canlı yayınından alınmıştır

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı Açılışında konuştu. "Bizden önce hiçbir şey" yoktu söylemini sürdüren Erdoğan'ın hedefinde Ekrem İmamoğlu vardı. Erdoğan, "Bir yanlışlık oldu bu görevi aldı, beş yıl boşa geçti, İstanbul yeniden çöp, çukur, çamur oldu" dedi. Erdoğan iktidarda olma tehdidini İstanbul'da da sürdürerek "Şu anda ülkeyi kimler yönetiyor? Bizler yönetiyoruz. İstanbul'da bulunan zat, böyle bir imkana sahip mi? değil" ifadelerini kullandı.

Törende ilk olarak AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum açıklamalarda bulundu. Kurum, İstanbul'un "hasta bir şehir haline" geldiğini savunarak, "CHP’nin, mevcut yöntemi ve İstanbul halkı arasında kan uyuşmazlığı vardır. Damsızlar gelsin de hizmet nasıl yapılırmış, hizmet sevdası nasılmış gelip burada görsünler" diye konuştu.

İMAMOĞLU'NU HEDEF ALDI

Daha sonra söz alan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni ve Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. "5 yıl boşa geçti. Niye bir şey yapılmadı? Yapamazlar, yapmazlar. Bunların böyle bir derdi yok. Sirkeci'den geldiğimiz noktaya kadar bütün binalar yıkık dökük" diyen Erdoğan, "İstanbul hizmet sorumluluğu yarı zamanlı yapılacak bir iş değildir. İstanbul'a emanet olarak değil de nimet olarak bakarlar ihmalkarlıklarıyla, umursamazlıklarıyla bu güzel şehrin bitkisel hayata girmesine sebep oldu." ifadelerini kullandı.

Erdoğan iktidarda olma tehdidini sürdürerek "Şu anda ülkeyi kimler yönetiyor? Bizler yönetiyoruz. İstanbul'da bulunan zat, böyle bir imkana sahip mi? Değil" dedi.

Erdoğan "Ne kadar süre ücretsiz olsun" diye sorduktan sonra törene katılanlardan bir yıl işareti yapıldığı görüldü. Erdoğan ise "1 Nisan çok, 15 gün ücretsiz" dedi.

İMAMOĞLU KATILMADI

Murat Kurum ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında törene davet polemiği yaşanmıştı. İmamoğlu törene katılmadı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ulaştırma Bakanlığ tarafından açılışa davet edildiğini ve katılacağını açıklamıştı. İmamoğlu, "Pazartesi oraya gideceğim. Şunun için gideceğim o açılışa: O bakanlık, o makamlar; onlar kadar benim kardeşim, benim. Benim makamım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, benim kadar onların. Bunu onlara öğretene kadar, bunu her yerde anlatacağım" demişti.

Murat Kurum ise "Ben dün Altyapı ve Ulaştırma Bakanımızla beraberdim. Kendisine herhangi bir davet yapılmamış. Başkan İstanbul’da yaşamadığı için kendi kendine hayali davetler yapıyor" açıklaması yapmıştı.

"Davet" tartışmasına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından ise bir açıklama yapılmadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim Davası: “Duvara dönmüş bir yargı mekanizması var”

SONRAKİ HABER

Foseptiğe düşen 3 yaşındaki çocuk öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa