26 Şubat 2024 14:42

Genel Sağlık-İş: İnegöl Devlet Hastanesinde iş barışı bozulmuştur

İnegöl Devlet Hastanesinde acil servisi önünde bir araya gelen Genel Sağlık-İş üyeleri, "Yönetim tarafından yapılan sendikal baskı ve mobbingler iş barışını bozmuştur" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Genel Sağlık-İş Bursa Şubesi İnegöl Devlet Hastanesinde yaşanan baskı ve mobbinge karşı hastane önünde basın açıklaması yaptı.

İnegöl Devlet Hastanesi acil servisi önünde bir araya gelen Genel Sağlık-İş üyeleri, “Yönetim tarafından yapılan sendikal baskı ve mobbingler iş barışını bozmuştur" dedi.

Yapılan açıklamayı  Genel Sağlık-İş Merkez Yönetim Kurulu Genel Mali Sekreteri Erman Açıkgöz okudu.

“Tüm duvarlarında ‘Yaşayan ve yaşatan’ hastane yazan İnegöl Devlet Hastanesi adalet ve liyakatten uzak yönetim anlayışı yüzünden nitelikli sağlık hizmeti sunamaz hale gelmiştir diyen Açıkgöz, “Vatandaşlar randevu bulamadığı için özel hastanelere gitmek zorunda kalıyorsa, acil servise başvuranlar saatlerce sıra bekliyorsa bunun sebebi fedakârca hizmet üreten sağlık emekçileri değil, idari kadroların siyasi ve sendikal yakınlık güdülerek liyakatsiz ellere teslim edilmesidir. Hastane içinde yapılacak her görevlendirmede siyasi ve sendikal yakınlık gözetilmesidir. İnegöl Devlet Hastanesinde aylar önce başlayan adaletsiz uygulamalar ve çalışma barışını bozan durumlar, defalarca sözlü ve yazılı başvurularımıza rağmen çözüme kavuşturulmamıştır” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI ARASINDA TORPİL VE KAYIRMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Açıkgöz, “Sağlık emekçileri, sessiz mobbing uygulamalarıyla karşı karşıya kalmaktadır. Acil servisin yönetilememesi, servis sorumlularının sendikal yakınlıklara bağlı olarak atanmasından kaynaklanmaktadır. Servis sorumlusunun sendikasına üye olursan rahat edersin olmazsan çile çekersin anlayışıdır. İnegöl devlet hastanesi çalışanları mutsuzdur. Tüm uğraşlarımıza rağmen yıllardır diyalog kurarak korumaya çalıştığımız çalışma barışı bozulmuştur. Sağlık bakanlığının personel dağılım cetveline göre 469 hemşirenin bulunması gereken İnegöl devlet hastanesinde yalnızca 330 hemşire görev yapmaktayken, bu hemşireler arasında da torpil ve kayırma ile ayrımcılık yapılmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

“ŞİKAYETLERİMİZLE AÇILAN SORUŞTURMALARIN ÜZERİ ÖRTÜLÜYOR”

Ayda 60 bin İnegöllünün hizmet aldığı acil serviste sadece 60 hemşirenin görev yaptığını söyleyen Açıkgöz, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu durumda, bir hemşire arkadaşımız yaklaşık bin vatandaşımıza sağlık hizmeti sunmaya çalışıyor. Ancak, durum bu kadar vahimken acil servis sorumlusu sendikal tercihlere müdahale etmeye çalışıyor, idare ise bu durumu sadece seyrediyor. Şikayetlerimizle açılan soruşturmaların üzeri örtülüyor. Çalışma barışı bozuluyor hizmet aksıyor. İnegöl Devlet Hastanesi yönetimine, acilen sorunları çözmek adına adım atma çağrısı yapıyoruz. Halk sağlığı sorunu haline gelen bu duruma bir an önce el atılmalı ve sağlık çalışanları arasında adalet sağlanmalıdır. Adalet ve liyakat talebimizi demokratik ve hukuki her zeminde karalılıkla sürdüreceğiz. Tüm baskılara olumsuz koşullara rağmen bağımsız ilkeli sendikal mücadeleden ve halkımıza nitelikli ulaşılabilir sağlık hizmeti sunma gayretimizden asla vaz geçmeyeceğiz.” (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da barış bildirgesi: Çözüm iradesini yeniden göstermeliyiz

SONRAKİ HABER

İngiltere'nin ikiyüzlü sınır politikası: Jetlerle gelene VIP hizmet, botlarla gelene Frontex

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa