27 Şubat 2024 18:22

Beykoz Atatürk İlkokulu velilerinden tepki: Eğitimin ihtiyaçları gözetilmiyor

İstanbul’da Beykoz Atatürk İlkokulu, ortaokulu ve Beykoz Fen Lisesi deprem tedbiri kapsamında aynı binaya taşındı. Atatürk İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu inşaatının tamamlanmasından sonra Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aldığı karar ile mevcut eğitim yapılan binayı Çavuşbaşı İmam Hatip Lisesine tahsis etti. Yeni yapılan iki binaya ise ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere farklı kademelerdeki üç okul taşınmak zorunda kaldı.

Lise öğrencileri ile ilkokul öğrencilerinin aynı binayı, aynı tuvaletleri kullanmasına tepki gösteren öğrenci velileri mahalle muhtarı ile birlikte mevcut durumu protesto ederek okul önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Çubuklu Mahalle Muhtarı Hüseyin Hüsnü Kolcu “Bu alanda iki adet okul yapıldı. Bu okulların yapılma amacının ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin kullanımı amacıyla yapıldığını fakat buraya ilçe milli eğitimin kararıyla ilkokul, ortaokul ve bir de Beykoz Fen Lisesi olmak üzere üç okulu iki binaya sıkıştırdılar” dedi.

"KANUNSUZ UYGULAMA SONA ERSİN"

Kolcu, ilkokula giden çocukların lise öğrencileri ile aynı alanda eğitim görmesini istemediklerini dile getirdi.

Konuyla ilgili Evrensel’e konuşan Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube Sekreti Bektaş Durmaz “Okulların mevcut öğrenci sayısına dahi bakılmadan ben yaptım oldu anlayışı ile yapılan eğitim öğretimin ihtiyaçlarını gözetmeyen uygulamaların olumsuz sonuçları maalesef her yerde kendini gösteriyor. İlköğretim ve Eğitim Kanunda ilköğretim kurumlarının ilkokul ve ortaokul olarak bağımsız kurulması esastır. Ancak imkan ve şartlara göre ortaokullar, ilkokullar veya liselerle birlikte kurulabilir. Şeklinde kanun maddesi bulunmaktadır. Oysa buradaki uygulamada lise binasının içinde ilkokul öğrencileri lise öğrencileri ile aynı binada eğitim görmekte aynı tuvaleti kullanmaktadır. Pedagojik anlamda arasında uçurum olan iki yaş grubu maalesef kanuna aykırı olarak aynı binada eğitim görmektedir. Eğitim Sen olarak bu kanunsuz uygulamanın bir anca düzeltilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et