01 Mart 2024 15:45
Son Güncellenme Tarihi: 02 Mart 2024 01:40

8. Yargı Paketi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi

Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen AKP’nin hazırladığı 8. Yargı Paketi kabul edildi. EMEP Milletvekili Sevda Karaca 8. Yargı Paketi'ni "AKP torbasında halk yok" diyerek eleştirmişti.

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) düzenlemeler yapılacak.

Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca, “Sözde hak hukuk dağıtılan bu yargı paketinde hak da yok özgürlük de. Emekçinin cebinden ikramiyesini alıp deprem bahanesiyle patrona sundukları peşkeşler var. Seçim öncesinde Meclisten geçirmeye gayret ettikleri  bu AKP torbasında halk yok. Tek adam iktidarının ihyası var” diyerek 8. Yargı Paketi'ni eleştirmişti.

Meclis Genel Kurulu AKP milletvekillerinin yoklama sırasında orada olmamalarına rağmen imza attırmaları nedeniyle 8. Yargı Paketi görüşmelerine geç başlandı.

Yerel seçimler nedeniyle bugün bir ay çalışmalara ara vermesi beklenen Meclis Genel Kurulu, AKP’nin hazırladığı 8. Yargı Paketi için haftasonu da çalışma kararı almıştı. Öte yandan tüm partilerin kurulması için imza attığı İliç Araştırma Komisyonu üyeleri hâlâ seçilmedi.

İliç’te 9 işçinin siyanürlü pasa altında kaldığı katliamın üzerinden 18 gün geçti. Soruşturma sürecinde Anagold Madencilik yetkilileri “tali kusurlu” diye aklanırken, devletin buradaki sorumluluğunun üzerine gidilmedi. Tepkilerin büyümemesi için faciadan iki gün sonra kurulması kararı alınan Meclis Araştırma Komisyonunun üyeleri ise hâlâ seçilmedi.

Muhalefetin önergeleriyle birlikte uzayan yargı paketi görüşmelerinin bitmemesi nedeniyle Meclis seçim arasını ertelemişti. Meclis başkanlığı genel sekreterliğinden yapılan duyuruya göre, 8. Yargı Paketi görüşmelerinin tamamlanamaması halinde haftalık çalışma günlerinin dışında Meclis Genel Kurulu’nun 1-2-3 Mart günleri de çalışma kararı almıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karaburun’da ÇED sürecine yerel seçim ertelemesi

SONRAKİ HABER

EMEP Milletvekili Karaca: Gebeliğin sonlandırılması için mahkemeye kaç kişi başvurdu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa