01 Mart 2024 15:53

Süleymaniye-Kelar’da drone saldırısı!

Irak Kürdistan Bölgesi’nde yer alan Süleymaniye’ye bağlı Kelar ilçesinde Özgürlük Hareketi’ne ait bir merkeze drone ile saldırı düzenlendi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Irak Kürdistan Bölgesi’nde yer alan Süleymaniye’ye bağlı Kelar ilçesinde Özgürlük Hareketi’ne ait bir merkeze drone ile saldırı düzenlendi. Saldırının Şahidan Mahallesi’nde bulunan merkeze yönelik gerçekleştiği bildirildi.

Rûdaw’ın haberine göre saldırı Özgürlük Hareketi’nce (Tevgera Azadi) kullanılan binaya yönelik gerçekleştirildi.  Kelar Polis Sözcüsü Eli Cemal Kadiri, Rûdaw’a yaptığı açıklamada bir kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.  Rûdaw’a konuşan Özgürlük Hareketi Sözcüsü Cuma Kerim ise saldırının Kelar’daki binalarına yönelik olduğunu belirterek saldırıda ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda yorum yapmadı.  Kerim binanın boş olduğunu, merkezin genellikle toplantılar için kullanıldığını kaydetti. 2014 yılında Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu’nun onayı ile resmi olarak kurulan Tevgera Azadi’nin Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta teşkilatları bulunuyor. Partinin 15 Temmuz 2022’deki kongresinde eş başkanlığını Tara Hüseyin ve Selam Abdullah yürütüyor.

Mezopotamya Ajansı da Rojnews’in haberine dayandırarak artırdığına göre göre; Süleymaniye’ye bağlı Kelar ilçesi merkezinde bir eve hava saldırısı düzenlendi. Saldırının Türkiye’ye ait Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile yapıldığı belirtildi. Rojnews’e bilgi veren güvenlik güçleri, bombalanan evin sivil yerleşim yeri olduğunu kaydederek, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Diğer yandan 29 Şubat’ta Süleymaniye’de düzenlenen saldırıda Mezopotamya İşçi Derneği üyesi Dr. Sabri Abdulkadir Toprak, hayatını kaybetmişti. Irak Kürdistan Bölgesine iltica eden Toprak, 1989 Bitlis doğumluydu. Toprak’ın 12 yıldır Süleymaniye’de ikamet ettiğini ve uzun bir süredir de özel bir hastanede çalışıyordu. Dr. Sabri Toprak’ın evli ve 3 çocuk babasıydı. Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Milletvekili Karaca: Gebeliğin sonlandırılması için mahkemeye kaç kişi başvurdu?

SONRAKİ HABER

Eğitim sendikalarından şiddete karşı eylem:  Öğretmene şiddet yasası çıkarılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa