6 Mart 2024 02:17
/
Güncelleme: 02:19

8 Mart’a giderken bilim dünyasında kadınlar

Nörobilim alanındaki araştırmaların yaklaşık %20’sinin dişiler üzerinde yapıldığını ve sadece %25'inin hem dişiler hem erkekler üzerinden yapıldığını biliyor muydunuz?

8 Mart’a giderken bilim dünyasında kadınlar

Kaynak: Pixabay

Nörobilim Topluluğu

Hacettepe Üniversitesi

Nörobilim alanındaki araştırmaların yaklaşık %20’sinin dişiler üzerinde yapıldığını ve sadece %25'inin hem dişiler hem erkekler üzerinden yapıldığını biliyor muydunuz? Otoimmün hastalıkların %80'i kadınlarda görülüyor, hatta kadınların bazı tedavilere erkeklerden farklı yanıt verdiği de biliniyor. Bütün bunlar birleştiğinde, bilimde kadının yeterince temsil edilemediği sonucuna ulaşıyoruz. Biz de sizinle, kadınların sağlıkta ve bilimde temsili üzerine birlikte farkındalığı arttırmak amacıyla gerçekleştireceğimiz 8 Mart Kadınlar Günü etkinliğinde sizleri görmek için sabırsızlanıyoruz. Gerek kadınların bilim insanı olarak bilim camiasında sahip olduğu konumu, gerek araştırmaların öznesi olmak üzere kadının bilimdeki yeri üzerine sizlerle, hazırladığımız sunumlar üzerinden paylaşımda bulunacak, bu konularda fikir alışverişi yapacağız. 8 Mart’a giderken bilime birlikte ışık tutmaya ne dersiniz? Bilimle kalın!

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İhyanın aslı

İhyanın aslı

Maraş depremlerinin ardından geçen iki yılda ne yiten on binlerce canın hesabı sorulabildi ne de kalanların bir derdine derman olundu. İki yıl sonra iktidar, ”Asrın İhyası” sloganıyla toplumu aldatmaya çalışıyor. Oysa asıl ihya ihaleler, inşaatlar, rezerv alan ilanları, teşvikler, vergi indirimleriyle, depremi gerekçe eden siyasi baskılarla geldi.

Teslim edilen konut sayısı ihtiyacın 3'te biri.

Deprem bölgesinde 'rezerv alan' kılıfıyla halkın evleri, arsaları gasbedildi.

Deprem işçiye yoksulluk, sermayeye 'fırsat' oldu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Sezgin Tanrıkulu: "Depremin maliyetini en aza indirmek için her ay vergi veriyoruz. Nereye harcandığını bilmiyoruz"

Evrensel'i Takip Et