06 Mart 2024 14:35

Ukrayna Enerji Bakanı: Rus gazının Ukrayna üzerinden geçişini reddediyoruz

Ukrayna Enerji Bakanı Halushchenko, mevcut sözleşmenin 2024 sonunda dolmasının ardından Rus gazının Ukrayna üzerinden akışına izin verecek herhangi bir ticari anlaşmayı reddettiklerini söyledi.

President.gov.ua/CC BY 4.0/Wikipedia Commons

Paylaş

Ukrayna Enerji Bakanı Herman Halushchenko Bloomberg'e verdiği röportajda mevcut sözleşmenin süresi dolduktan sonra Rus gazının Ukrayna üzerinden akışına izin verecek herhangi bir ticari anlaşmayı reddetti.

Enerji Bakanı Herman Halushchenko, Viyana'daki Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nda Bloomberg'e verdiği röportajda, mevcut sözleşmenin süresi dolduktan sonra Rus gazının Ukrayna üzerinden akışına izin verecek herhangi bir ticari anlaşmayı reddetti. "Masada herhangi bir olası çözüm yok" diyen Halushchenko, Avrupa ülkelerinin Rus gazını satın almak yerine, 15 milyar metreküp gaz depolama alanı sunan Ukrayna'nın rezervuarlarında yakıt depolamasını önerdi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Kiev ve AB daha önce 2019'da imzalanan ve süresi Aralık 2024'te dolacak olan Rus gazına yönelik transit anlaşmasının uzatılmasını istemeyeceklerini belirtmişti.

Avrupa ülkelerinin Rusya'nın doğalgazına olan bağımlılığını azaltma çabalarına rağmen, Rus doğalgazı AB'nin ithalatının önemli bir kısmını oluşturmaya devam ediyor.

Rusya, 2022'de Avrupa'ya boru hattıyla gaz geçişini büyük ölçüde kesti ancak Avusturya Macaristan ve Slovakya gibi ülkeler büyük ölçüde Rus ithalatına bağımlı olmaya devam ediyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

DEM Parti Suruç'ta gözaltıları protesto etti

SONRAKİ HABER

Aile hekimleri: Vergide adalet sağlamayan parti ismini değiştirsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa