7 Mart 2024 15:27

Yeniden Refah’tan Erdoğan’a yanıt: Uygun bir yaklaşım değil

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bize kaybettirmeye çalışıyorlar" ve "Bunun adı siyasi şantajcılıktır” sözlerine dair konuştu. Erbakan, “Hiç kimseye kazandırmak veya kaybettirmek için seçime girmiyor. Diğer tüm partiler de böyledir. Bu mantıkla giderseniz; o zaman İstanbul’da DEM Parti, AK Parti’ye kazandırmak için seçime giriyor.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın "Partimizin eski belediye başkanlarını, milletvekillerini aday göstererek bize kaybettirmek isteyen partiler ortaya çıktı. Hem bize kaybettirmek için çalışıp, bizim gölgemizde yürümek isteyenlere müsaade etmeyiz. Millete hiçbir faydanız olmayacak. Eee sonra? Sadece yalan yanlış konuşarak siyaseti domine etmeye çalışacaksnız. Bunun adı siyasi şantajcılıktır. Türkiye ne çektiyse bu Zübük siyasetçi tiplerden çekmiştir.” sözlerine Fatih Erbakan'dan yanıt geldi.

Gaziantep'te YRP'nin il başkanlığında açıklama yapan Erbakan, "Yeniden Refah Partisi, hiç kimseye kazandırmak veya kaybettirmek için seçime girmiyor. Her yerde kendimiz kazanmak için seçime giriyoruz. Diğer tüm partiler de böyledir. Bu mantıkla giderseniz; o zaman İstanbul'da DEM Parti, AK Parti'ye kazandırmak için seçime giriyor. Çünkü DEM Parti'nin alacağı oylar, İmamoğlu'ndan gidecek. Eğer öyleyse DEM Parti, seçime girmesin mi? Eğer girerse AK Parti'ye kazandıracak. Aynı durum İYİ Parti için de söz konusu. O zaman daha önce de belirttiğim gibi seçimlerden önce bir kurum anket yapsın. En yüksek oy alan 2 partiyi belirlesin ve seçime onlar girsin. Çünkü onların dışındaki herkes birine kazandırmak için yola çıkacak. Böyle demokrasi olur mu? Böyle bir yaklaşım partilere ve seçmene karşı uygun bir yaklaşım değildir" dedi. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et