07 Mart 2024 16:06

ODTÜ mezununa 2026’ya kadar sebepsiz kampüse giriş yasağı

ODTÜ mezununun, kampüse girişi engellendi. ‘Yasaklı mezunlar’ listesinde olduğu gerekçesiyle kampüse alınmayan mezunun 2026 yılına kadar kampüse girişinin engellendiği öğrenildi.

Fotoğraf: Wikimedia Commons

Paylaş

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kampüsüne A1 kapısından girmeye çalışan bir ODTÜ mezunu  ODTÜ kampüsünde araç ve yaya geçişlerinin otomasyon ile yürütülmesini sağlayan sistem olan ODTÜ PASS uygulamasında ismi kayıtlı olmasına rağmen kampüse alınmadı. Sistemde, mezunun 2026 yılına kadar kampüse giriş yasağı olduğu ‘yasaklı mezunlar’ listesinde olduğu belirtildi. Yasağın sebebi sorulduğunda ise bilgi verilmedi. İç hizmetler müdürlüğü ve idari amirlik ile irtibata geçildiğinde ise hem kampüse alınmamasına hem de 2026’ya kadar olan giriş yasağına dair bir bilgi verilmedi. İstenirse mezunun kendi yasağına dair evrak için arşive başvurulabileceği söylendi. Olay yerinde bulunan öğrencilerin tepkisi üzerine mezunun kampüse bugünlük girişine izin verildi.

ODTÜ MEZUNLARINA GİRİŞTE YENİ REGÜLASYON

1 Mart günü mezunlara ODTÜ Rektörlüğü tarafından atılan bir mail ile mezunların kampüse girişine kısıtlamalar getirilmişti. Kampüsteki aşırı karbon salınımı gerekçe gösterilerek mezun taşıt pulu ve ODTÜ mezun kartı olmayan mezunların kampüse girişi ayda bir ile sınırlandırılmış, ayda birden fazla girmek isteyen mezunların 1000 TL karşılığında mezun kartı veya mezun taşıt pulu almaları gerektiği iletilmişti. Rektörlüğün bu kararına ise mezunlar tepki göstermişti. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

RTÜK, "Taş Kağıt Makas" adlı dizi hakkında inceleme başlattı

SONRAKİ HABER

Bakırhan'dan CHP'li Köksal'a yanıt: Bizim kapımız herkese açık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa