Büyükelçi Nükhet Hotar’a mobbing davasından kaçış yok
Doç. Dr. Bilgin Çelik'in, DEÜ idaresinin mobbinge maruz kaldığı için 2023 yılında açtığı davada Ankara 6. İdare Mahkemesi aralarında DEÜ eski Rektörü Nükhet Hotar’ında olduğu18 kişiye tebligat çıkardı
Fotoğraf: DHA
Ramis SAĞLAM
İzmir
Kamuoyunda görev süresi dolana kadar mobbing, psikolojik taciz, iftira, haksız soruşturmalar ve Sayıştay raporları iddialarıyla gündemden düşmeyen Dokuz Eylül Üniversitesi eski (DEÜ) rektörü Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar, geçtiğimiz Şubat ayında Cumhurbaşkanlığı kararıyla Akdeniz için Birlik nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak görevlendirilerek Büyükelçilik unvanı verilmişti.
MOBBİNG DAVALARI PEŞİNİ BIRAKMIYOR
DEÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Çelik, DEÜ idaresi tarafından mobbinge maruz kaldığı için 2023 yılında açtığı davada Ankara 6. İdare Mahkemesi 27 Şubat 2024 tarihinde önemli bir ara karara imza attı.
Mahkeme ara kararında, aralarında DEÜ eski Rektörü Nükhet Hotar’ında olduğu Rektör Yardımcıları başta olmak üzere mobbing müdahilleri, soruşturmacıları ve haksız ceza önerenlerinde içinde olduğu 18 kişiye tebligat çıkardı.
ÇELİK DAVASI SÜRÜYOR
Çelik, kesinleşen mobbing kararı sonrasında 15 Haziran 2023 tarihinde Yüksek Öğrenim Kurumuna (YÖK) Rektör Hotar’ın “görevden el çektirilmesi” için dilekçe ile başvuru yaptı. YÖK, Çelik’in dilekçesine yasal sürede cevap vermeyerek “zımni ret” işlemini gerçekleştirerek bir kez daha hukuksuzluğa bir kez daha göz yumdu.
Başvurusu reddedilen Doç. Dr. Çelik, kararı üst mahkemeye taşıdı. DEÜ’nde birçok iddialar peşi sıra gündeme gelmeye devam etti. Mahkeme tarafından tebligat gönderilenler arasında, öğrencilerden para alındığını saklayan ve para alanları koruduğu iddia edilen Prof. Dr. Uğur Malayoğlu, Akademisyenlere mobbing uyguladığı belirtilen Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Refik Korkusuz’da bulunuyor.