10 Mart 2024 22:24

Almanya Başbakanı Scholz, ramazan ayı dolayısıyla Gazze için ateşkes çağrısı yaptı

Almanya Başbakanı Scholz, yayımladığı videolu mesajında ramazan ayı vesilesiyle Gazze'de ateşkes çağrısı yaptı.

Ekran görüntüsü @Bundeskanzler'in X'ten yayımladığı videodan alınmıştır

Paylaş

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ramazan ayının başlaması dolayısıyla X sosyal medya platformundan Almanca, Türkçe ve Arapça dillerinde video mesaj yayımladı. Scholz, ramazan ayı için Gazze'de ateşkes çağrısı yaptı.

Scholz, paylaşımında "Filistinlilerin ve İsraillilerin büyük çoğunluğu barış istiyor. Bu yönde atılacak adımlardan biri, tercihen ramazan ayında daha uzun süreli bir ateşkes olacaktır. Böyle bir ateşkes Gazze'ye daha fazla insani yardımın ulaşmasını sağlayacaktır. ABD Başkanı (Joe Biden), ben ve diğer pek çok kişi bunun için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Hayırlı Ramazanlar." ifadelerini kullandı.

Scholz açıklamasında "Müslümanlar için içe dönmek ve tefekkür etmek için özel bir zaman olan ramazan başlıyor. Her akşam aileler oruçlarını açmak için bir araya geliyor, birçoğu da evlerini misafirlere açıyor, arkadaşlarını ve tanıdıklarını davet ediyor. Bunun barış içinde bir arada yaşama ve dayanışma için güzel bir jest olduğunu düşünüyorum ve bu iftarlardan birisine katılma fırsatım olduğunda bunun her zaman özel olduğunu hissetmişimdir." dedi.

Aşırı sağcıların milyonlarca yabancının ülkeden sürülmesine ilişkin planlarına ve buna karşı yapılan eylemlere dair de konuşan Scholz, "Aşırı sağcıların ırkçı sınır dışı etme planlarına ilişkin haberlerin ardından, gelecekle ilgili endişeli sorular duymaya devam ediyorum. Bu iç karartıcı bir durum. Bence buna cevabımız çok net olmalı. Ülke olarak bölünmeye izin vermeyeceğiz" dedi. 

Yayımlanan videonun yorum kısmında nefret içeren yorumların yer alacağını tahmin ettiğini söyleyen Scholz, "Bunun bizi yıldırmasına izin vermeyelim. Sanal ortamdan çıkan yüksek seslerin bizi aldatmasına izin vermeyelim." ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İşten atılan IFFCO Turkey işçileri: Sendikalı olarak işe dönmek istiyoruz

SONRAKİ HABER

Erbakan'dan Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt: Tehditlere kulak asmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa