Karadağ’dan ‘Dirlik Düzenlik Apartmanı’ kitabı
Ahmet Karadağ'dan Mahal Edebiyat Yayınları tarafından yayımlanan bu ikinci öykü kitabı "Dirlik Düzenlik Apartmanı", altı kahramanın birbirleriyle kesişen altı öyküsünü anlatıyor.
Dirlik Düzenlik Apartmanı kitabının kapağı
İlk öykü kitabı “Tutsaklığın Üç Hali” ile 13. Türkan Saylan Sanat Ödülü’nde finalist olan Ahmet Karadağ iki yıl aradan sonra yeni öykü kitabı “Dirlik Düzenlik Apartmanı” ile okurlarına tekrar merhaba diyor. Mahal Edebiyat Yayınları tarafından yayımlanan bu ikinci öykü kitabında Dirlik Düzenlik Apartmanı’nın farklı katlarındaki kahramanları aracılığıyla okurları ölümün, unutulmanın, korkunun, ihanetin, aşkın ve deliliğin sınırlarında bir gezintiye çıkarıyor.
Okurlar, aynı apartmanın farklı katlarındaki altı kahramanın aynı zaman diliminde birbirleriyle kesişen altı öyküsünde bir taraftan aşk, ölüm, ihanet gibi insanlığın kadim konularıyla ilgili öyküler okurken bir taraftan da yazarın ülkenin güncel siyasi sorunlarına dokunuşuna tanık oluyorlar.
Her öykünün girişinde epigraf olarak verilen şiirler okuru birazdan okuyacağı öykünün atmosferine hazırlıyor. Bu şiirlerle okura öykülerin muğlak bırakılan sonları hakkında da bir ipucu veriliyor.
Prélude olarak isimlendirilen giriş bölümüne öykülerin geçtiği mekan olan Dirlik Düzenlik Apartmanı hakkında bir bilgiyle başlıyor kitap; “Bir apartman burası... Ankara’nın cumhuriyet kadar yorgun bir semtinde, nice darbeler, ayaklanmalar, sıkıyönetimler, ölümler, cinayetler, faili meçhuller görmüş, yıllar boyu en pespaye eğlence mekanlarına, sefil öğrenci evlerine nazlanmadan gönlünü açmış Cebeci’de, eski, köhne, karanlık bir apartman. Teknik üniversite yıllarında şiirle uğraşmış ve yaz gecelerinin birinde, Boğaz’ı gören küçük bir meyhanede şair arkadaşlarıyla demlenen Edip Cansever’le tanışarak sohbetini, kendi ağzından “Dirlik Düzenlik” şiirini okuyuşunu dinlemiş olan yaşlı müteahhidin, artık hayatının hiçbir yerinde olmayan şiire ve tam da o yıllarda yaşadığı karşılık görmemiş aşklara duyduğu özlemi azaltma çabası mıydı, yoksa arsa sahibi Konyalı eczacının, ileride oturacak sakinleri hırgür çıkarmasınlar diye bir temenni ve duası mıydı bilinmez, adına Dirlik Düzenlik Apartmanı denilmiş.” Bu giriş bölümünden sonra her bir kahramanının iç dünyasına uygun bir anlatım tarzıyla altı öyküyle karşılaşılıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)