12 Mart 2024 11:01

Husiler Kızıldeniz'de ABD'ye ait gemiyi deniz füzeleriyle hedef aldı

Husiler, Kızıldeniz'de ABD'ye ait Pinocchio gemisini deniz füzeleriyle hedef aldıklarını açıkladı.

Arşiv | Fotoğraf: CENTCOM

Paylaş

Yemen'deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz'de ABD'ye ait Pinocchio gemisini deniz füzeleriyle hedef aldıklarını açıkladı.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, saldırıya dair Telegram ve X sosyal platformundan açıklama yaptı. Husilerin deniz kuvvetlerinin ABD'ye ait Pinocchio gemisine füzelerle saldırı gerçekleştirdiğini belirten Seri, saldırıda geminin doğrudan isabet aldığını belirtti. Husilere ait güçlerin ramazan ayında askeri operasyonlarını artıracağını ve "Filistin halkına destek ve yardım etme konusunda görevlerini yerine getirmeye devam edeceğini" belirten Seri, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları duruncaya ve Filistin halkına uygulanan abluka kaldırılana kadar Kızıldeniz ve Umman Denizi'ndeki saldırıların süreceğini kaydetti.

ABD VE İNGİLTERE SADA KENTİNE 5 SALDIRI DÜZENLEDİ

Öte yandan Husilere bağlı el-Mesire televizyonundaki haberde, Sada kentine bağlı Mecz ilçesindeki Tahiye bölgesine, ABD ve İngiliz güçleri tarafından 5 ayrı saldırı düzenlendiği belirtildi. Saldırı sonucunda can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi verilmezken, söz konusu gelişme hakkında ABD ve İngiltere tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Suudi Arabistan ile sınır bölgesinde olan Sada kenti, Husilerin en önemli merkezlerinden biri olarak biliniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Venezuela'da devlet başkanlığı seçimlerinde iktidar partisinin adayı Maduro oldu

SONRAKİ HABER

İki günde 5 kadın cinayeti 3 şüpheli kadın ölümü ve 1 kadına yönelik şiddet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa