12 Mart 2024 13:50

EMEP İzmir adayı Kemal Köroğlu: İşçiler belediyeleri sermaye temsilcilerinden daha iyi yönetir

Emek Partisi İzBB Başkan Adayı Kemal Köroğlu ve Buca Adayı Nefize Selçuk işçileri ziyaret etti. Köroğlu, "Sendikacıları mücadeleye yönlendirecek şey işçilerin birliği ve mücadelesidir" dedi

Fotoğraf: Kenan Çetin/Evrensel

İlin detaylı sonuçları için tıklayın...
Paylaş

Emek Partisi (EMEP) İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) Başkan adayı Kemal Köroğlu ve Buca Belediye Başkan adayı Nefize Selçuk seçim çalışmalarını kapsamında Gediz’deki belediye şantiyelerini ziyaret ederek işçilerle sohbet etti. EMEP İzBB Başkan Adayı Kemal Köroğlu ve Buca Belediyesi Başkan adayı Nefize Selçuk Buca’nın Gediz bölgesinde yer alan Buca, Konak ve Karabağlar şantiyelerini ziyaret ederek işçilere seslendi. Ziyaretlerde, belediyelerin halk meclisleri üzerinden işçilerle, emekçilerle birlikte yönetileceğini, halkın denetimine açık olacağı ifade edilerek, bizzat halkın örgütlü olarak yönetime katılacakları belirtildi.

“İŞÇİLERİN BİRLİĞİ SENDİKALARI MÜCADELEYE YÖNELTECEK”

Buca Belediyesi Temizlik İşleri şantiyesinde işçilere seslenerek seçimlerde emeği temsil eden EMEP adaylarına destek isteyen Köroğlu ve Selçuk, işçilerle daha sonra da sohbet toplantısı yaptı.

Bir işçinin, "Sendikaların işçi haklarını yeterince savunmadıkları" eleştirisi üzerine İzBB adayı Köroğlu, sendikacının kim olduğuna bakmaksızın sendikaların işçilerin yuvası olduğu bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini belirterek, sendikacıları mücadeleye yönlendirecek olanın da işçilerin birliği ve mücadelesi olduğunu vurguladı. SODEMSEN'in ya da diğer patron örgütlerinin aralarında din, dil, milliyet ayrımı yapmadan işçilere karşı örgütlendiklerini belirten Köroğlu, “Biz de işçiler olarak bu ayrımları yapmadan, aramızda düşmanlıklar yaratmadan kardeşçe birleşerek mücadele etmeliyiz” dedi.

“HALKIN YÖNETİME KATILDIĞI BİR BELEDİYEYİ VAAT EDİYORUZ”

Bir işçinin, "Buca için ne yapabiliriz? En önemli sorun trafik, ulaşım" sorusu üzerine Köroğlu, “Bizler sermaye partilerinin adayları gibi bize oy verin sizi yönetelim demiyoruz. Biz Buca’da seçimi kazanırsak önce Buca’nın kaynağı, gelirleri nedir diye ona bakacağız. Buca’nın neresinde bir hizmet yapılacaksa, halk meclislerinin kararıyla halkın ihtiyaç ve talepleri üzerinden hizmet üretecek belediyeyi oluşturacağımızı söylüyoruz. Biz halkın yönetime katıldığı bir belediyeyi vaat ediyoruz” dedi.

İşçilerin ekonomik sıkıntılarından bahsetmesi üzerine Köroğlu, toplumda belediye işçilerinin sanki çok ücret alıyormuş gibi bir yanlış algı olduğunu belirterek, “Bugün sendikalı olsak bile aldığımız ücretin bize yetmediğini hepimiz biliyoruz. Bir işçi sağlıklı bir şekilde ailesiyle yaşayabilmesi ve çalışabilmesi için en az yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret almalıdır” dedi.

“İŞÇİLER BELEDİYELERİ DE ÜLKEYİ DE DAHA İYİ YÖNETEBİLİR”

Köroğlu, yoksulluk sınırı altında ücret alanlara su ve ulaşımın ücretsiz olması gerektiğini, yoksul mahallelere sosyal tesisler vb. daha çok hizmetin götürülmesi gerektiğini ifade ederek, “Belediye yönetiminde bizler halktan alınan vergilerin halka hizmet olarak yansıtılmasını isterken, sermaye partileri de kendi yandaşlarına kaynak olarak aktarıyorlar. Onların sermayelerine sermaye katarak köşeyi döndüklerini görüyoruz” diye konuştu.

Diğer bir işçinin CHP’nin güçlü olduğu yerlerde sol, sosyalist partilerin neden seçime girdiği sorusunu yönetince Köroğlu, tek adam iktidarının geriletilmesinin kendileri için de çok önemli olduğunu belirterek, “Biz bu seçimlerde yerellerde birlikte güçlü ittifaklar oluşturulması için sol, sosyalist partilere çağrı yaptık, görüşmeler yaptık. Ne yazık ki, bu konuda ittifak sağlanamadı. Biz işçilerin belediyeleri de ülkeyi de sermaye temsilcilerinden daha iyi yönetebileceğini göstermek için aday olduk” dedi.

"BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINDA KADINLARIN YAŞADIĞI SORUNLAR GÜNDEME GETİRİLMELİ"

Buca Belediyesi adayı Nefize Selçuk, kadınların iş yaşamına katılmasının önündeki en önemli engellerin yeteri kadar, ucuz ve nitelikli kreş, yaşlılar için bakım evi ile kadınların sosyal yaşama katılımını arttıracak sosyal tesis vb. bulunmaması olduğunu belirtti. Belediyecilik anlayışında kadınların yaşadığı sorunların gündeme getirilerek, birlikte mücadele ile çözülmesi olduğunu ifade etti.  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Özge Karadağ: Aşı güveni yeniden inşa edilmeli

SONRAKİ HABER

Depremde 123 kişinin öldüğü Üzümkent Sitesi’nin AKP’li müteahhidi Şükrü İşitmen 1 yıl sonra serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa