12 Mart 2024 14:17

Bakan Tunç açıkladı: Eylem Tok ve oğlu hakkında talepname hazırlandı

Eyüpsultan’da lüks arabayla çarparak 1 kişinin ölümüne neden olduktan sonra yurtdışına kaçan 17 yaşındaki T.C. ile annesi yazar Eylem Tok hakkında talepname hazırlandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Eyüpsultan'da arıza yaptığı için emniyet şeridine çekilen ATV araçlara çarparak Oğuz Murat Acı'nın ölümüne ve 4 kişinin yaralanmasına neden olan 17 yaşındaki T.C. ve onu yurtdışına kaçıran annesi yazar Eylem Tok hakkında talepname hazırlandı.

Önce Mısır'a ardından ABD'ye kaçan T.C. ve annesi Eylem Tok'la ilgili gelişmeler sürüyor. A Haber'e konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, T.C. ve Tok’un iadesi için sürecin devam ettiğini belirtti. Tunç, “T.C. ve Tok’un ailesi için süreç işliyor. Talepname 1 hafta-10 gün içinde ABD'ye iletilecek” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan'da, 1 Mart'ta kullandığı lürk arabayla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak Oğuz Murat Acı'nın ölümüne, İ.G, T.A, S.K. ve H.T'nin yaralanmasına neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C. ile annesi Eylem Tok kaza sonrası İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a kaçmış, ardından ise Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmişlerdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, sürücü T.C. ve annesi yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Ardından, zanlıların hem diplomatik yollardan hem de Interpol vasıtasıyla Türkiye'ye iadeleri istenmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kanal İstanbul güzerghına yakın 5 taşınmaz satışa çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Başsavcılık Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerini istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa