12 Mart 2024 14:32

Tülay Hatimoğulları: Depremi hatırlayarak sandığa gideceğiz

Adıyaman'da seçim programı kapsamında halk buluşmasına katılan Tülay Hatimoğulları, "Bu acıyı unutmadık, unutmayacağız. Sandığa giderken depremi hatırlayarak gideceğiz" dedi.

Fotoğraf: MA

İlin detaylı sonuçları için tıklayın...
Paylaş

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, seçim çalışmaları kapsamında Adıyaman'ın Pınarbaşı Beldesinde ziyaretlerde bulundu. Hatimoğulları, depremzedelere seslenerek "Bu acıyı unutmadık, unutmayacağız. Yardımlar taraf tutularak dağıtıldı, Alevi köyleri yardımsız bırakıldı. Toplumsal yardımlaşma ağı ile suya ulaşabildik. Sandığa giderken depremi hatırlayarak gideceğiz ve bize bunları yaşatanları cezalandıracağız" diye konuştu.

Hatimoğulları, Adıyaman'daki programına Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı Beldesinde başladı. Halk buluşmasına katılan Hatimoğulları’na, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak,  partilerinin Adıyaman Belediye Eş Başkan Adayları Mehmet Bahattin Bilgili ve Türkan Erkenek, Bulam Belediye Eş Başkan adayları Hüseyin Uzun ile Kamile Ocak eşlik etti.

HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak, "Bu topraklarda yüz yıllardır dilimiz, inkar edilmiş durumda. Bulam halkı, dilini koruyarak bize umut oluyor. Her buraya geldiğimde heyecan duyuyorum. Belediyelerin görevi toplumsal sorunları çözmektir. Gençlerimiz göç ediyor, iş olmadığı için. Bu topraklarda bir deprem oldu ve devlet buraya gelmedi. Birçok canımız enkaz altında can verdi. Belediyelerimiz ile yaralarımızı beraber saracağız. Kim belediyemize gelirse, kendi anadilinde hizmet alacak. 8 Mart ve Newroz coşkusu ile 31 Mart'ı zafer gününe çevireceğiz" diye konuştu. 

"YARDIMLAR TARAF TUTULARAK DAĞITILDI"

Konuşmasına 6 Şubat 2023 Maraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenleri anarak başlayan Tülay Hatimoğulları, "Depremde yitirdiklerimizi unutmayacağız. Bir Hataylı olarak depremin acısını sizler gibi hissettim. Depremde eşimiz, dostumuz ve kültürel dokumuz enkaz altında kaldı. En büyük acımız, enkaz altında 'beni kurtarın' sesleri yankılanırken bir şey yapamamak. Çünkü elimizde onları kurtaracak ekipman yoktu. Devlete bunun için öfkeliyiz. 5'li çetelere peşkeş çekilen iş makineleri enkazlardan insan kurtarma için seferber edilmedi. O makineler olmadığı için biz binlerce canımızı yitirdik. Bu acıyı unutmadık, unutmayacağız. Yardımlar taraf tutularak dağıtıldı, Alevi köyleri yardımsız bırakıldı. Toplumsal yardımlaşma ağı ile suya ulaşabildik. O zaman HDP çalıştı ve bu yardımlaşma ağlarını kurdu. Sandığa giderken depremi hatırlayarak gideceğiz ve bize bunları yaşatanları cezalandıracağız" dedi.

"OYLARIMIZ KİMSEYE GİTMEZ"

Hatimoğulları, Parti Meclisi üyeleri İzzet Karadağ'ın o dönem organize edilen yardımlaşma kampanyalarından kaynaklı geçtiğimiz günlerde tutuklanmasını da hatırlattı. Hatimoğulları, "Yardımlaşmamızdan rahatsız olanlar arkadaşımız, Parti Meclisi üyemiz İzzet Karadağ'ı tutukladı. Adıyaman'da çok çalıştı ama şuan cezaevinde. Ona Bulam'dan selam gönderiyoruz. Muhalefet partisi, kayyım gelecek iddiasıyla ‘bize oy verin’ diyor. Bizim oylarımız kimseye gitmez. Halkımızın bilinci çok yüksek düzeyde. Kayyımcı zihniyete 31 Mart'ta 'hayır' diyeceğiz" ifadelerini kullandı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Gazi Katliamı'nda yaşamını yitirenler, yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşle anıldı

SONRAKİ HABER

İzmir'de Özel Sektör Öğretmenleri indirimli ulaşım hakkını kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa