12 Mart 2024 16:46

Katar: İsrail ve Hamas arasında bir anlaşmaya yakın değiliz

Katar Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Majed al-Ansari, Gazze’de ateşkes için haftalardır süren müzakerelerde anlaşmanın henüz yakın olmadığını söyledi.

Fotoğraf: Abed Zagout/AA

Paylaş

Arabulucu Katar, İsrail ve Hamas’ın Gazze’deki saldırıları durduracak ve esirleri serbest bırakacak bir anlaşmaya yakın olmadıklarını açıkladı ve durumun “çok karmaşık” olduğu uyarısında bulundu.

ABD’li, Katarlı ve Mısırlı arabulucuların katılımıyla haftalardır süren görüşmelere rağmen, ramazan ayı Gazze’de ateşkes ve esir değişimi gerçekleşmeden başladı.

El Cezire’nin haberine göre, Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Doha'da düzenlediği basın toplantısında “Bir anlaşmaya yakın değiliz, yani her iki tarafın da bir anlaşmanın uygulanması konusundaki mevcut anlaşmazlığı çözebilecek bir dile yakınlaştığını görmüyoruz” dedi.

El-Ensari tüm tarafların “Ramazan ayı içerisinde bir anlaşmaya varmak için müzakerelerde çalışmaya devam ettiklerini” söyledi.

Katar'ın, Gazze'ye insani yardımların deniz koridoru yoluyla girişine katkıda bulunan ülkeler arasında yer alacağını söyleyen Macid el-Ensari, "Deniz koridoru, krizin ilk gününden bu yana herhangi bir kısıtlama olmadan açılması gerekliliğini dile getirdiğimiz kara koridorlarının bir alternatifi değil" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Murat Kurum dönemindeki çevre katliamları gündemde

SONRAKİ HABER

Konya'da cezaevinden izinli çıkıp birlikte yaşadığı kadını öldüren failin davasına devam edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa