12 Mart 2024 21:14

DEM Parti'nin Batman adayı partiden ihraç edildi: Adayımız değil

HÜDA PAR adayıyla fotoğrafı basına yansımıştı, DEM Parti Batman İl Örgütü, belediye başkan adayı Mehdi Öztüzün'ün ihraç edildiğini duyurdu.

@Mehdioztuzun/X (eski adıyla Twitter) hesabından paylaşılan videodan ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

Batman Petrolspor maçında HÜDA PAR belediye başkan adayı Serkan Rahmanlı ile çekilen fotoğrafının basına yansıması üzerine hakkında inceleme başlatılan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman Belediye Eş Başkan adayı Mehdi Öztüzün ihraç edildi.

Bugün toplanan DEM Parti yönetimi ve ‘Batman Kurumlar Koordinasyonu’ yaptığı açıklamayla Öztüzün’ün ihraç edildiğini duyurdu.

Açıklamada şöyle denildi:

“Gelinen aşamada partimize, yurtseverlik kültürümüze ve kadın iradesine karşı tutumu nedeniyle Mehdi Öztüzün ile partimiz ve kurumlarımız ile herhangi bir bağı ve ilişkisi kalmamıştır. 

Öztüzün’ün belediye eş başkan adayımız olmadığını kamuoyuna duyuruyoruz. Batman’da bütün karanlık yapıların ve kişisel ikbal sevdalılarının geliştirmek istediği karalama kampanyasına karşı tüm yurtsever Batman halkını yerel yönetim seçimlerinde DEM Parti etrafında kenetlenmeye ve her türlü karanlık oyunu boşa çıkarmaya çağırıyoruz.”

İNCELEME BAŞLATILMIŞTI

Fotoğraf nedeniyle inceleme başlatılmıştı

Yaklaşık iki hafta önce Öztüzün ile HÜDA-PAR’lı Ramanlı'nın maçta yan yana olduğu fotoğrafı sosyal medyaya yansımıştı.

Ramanlı, sosyal medya hesabından "Tribünler farklı renkleriyle güzeldirler. Kardeşliğin diğer adıdır tribün. Yarasasıyla, Vikingiyle her rengiyle bizimdir tribünler. Galibiyetler, mağlubiyetler gelir geçer, baki kalan kardeşliğimizdir azizler" notuyla paylaştı.

DEM Parti Batman İl Örgütü'nden fotoğrafa dair yapılan açıklamada, “Halkımıza karşı suç işlemiş, büyük acılar yaşatmış yapılarla bir araya gelmemiz mümkün değildir. Parti politikamız ve ideolojik hattımızla düşmanca tavır sergilemiş bu yapılarla mesafemiz çok net ve bellidir" ifadeleri kullanılarak soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ise tartışmalara ilişkin “Bir fotoğraf karesinden ibaret değil” açıklaması yapmıştı.

Yaşananlara dair açıklama yapan Öztüzün ise şu açıklamayı yaptı:

“Maç günü Bağlar mahallesinin gençleriyle kalabalık bir şekilde stadyuma giriş yaptık. Taraftarın büyük ilgisiyle karşılaştık. ‘Halkın Başkanı halkın içinde’ sloganları atıldı. O arada Serkan Ramanlı protokol tribününde oturuyordu. Biz maç izlemeye devam ettik. Maça konsantre olduk. Sonradan Serkan Ramanlı yanımıza geldi ve ben maçı izlerken böyle bir fotoğraf çekildi.  Bundan sonra X platformunda benim hakkımda, benimle görüşülmeden bir şeyler paylaşıldı. İl yönetimi olayın nasıl geliştiğini bana sormadan, açıklama yapmama izin vermeden böyle bir açıklama yapıldı. Zaten ben de X’te gördüm paylaşımlarını."

"Bir eş başkanlık sorunu ya da kadın karşıtlığı olmadığını" belirten Öztüzün, devamında şunları söyledi:

“Arkadaşların haklı eleştirileri var bu konu sosyal medya üzerinde tartışılmamalı. 90’lı yılları, o acıyı ve ölüm korkusunu yaşayanlardan biriyim. O zamanlar cep telefonu yoktu. Misafirliğe gittiğimiz arkadaşlarımızın evinden birbirimize telefon açıyorduk ‘Ulaştık, ölmedik’ diye. Eski siyaset artık halkın ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Yeninin doğuşuna da izin verilmiyor. Biz o yeniye talibiz. Aday adaylığı başvurusu yapmamdan beş gün sonra örgüt üyeliğinden ceza aldım. Sonraki süreçlerde farklı kesimlerde hedef oldum.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Emeğin mücadelesinden emeğin adaylığına: Funda Bakış

SONRAKİ HABER

Mezopotamya Ajansı'na erişim engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa