13 Mart 2024 15:01

Kadıköy Belediyesi işçileri ek zam istiyor

Kadıköy Belediyesi iştiraki KASTAŞ’a bağlı çalışan belediye işçilerinin ek zam eylemleri sürüyor.

Fotoğraf: Murat Uysal/Evrensel

Paylaş

Kadıköy Belediyesi işçileri, geçinemediklerini söyleyerek belediye binası önünde ek zam eylemi yaptı. Belediye yönetiminin ek zam görüşmeleri için seçimden sonrayı işaret etmesine tepki gösteren işçiler, “Başkan masaya” sloganı attı.

Kadıköy Belediyesi iştiraki KASTAŞ’a bağlı çalışan belediye işçilerinin ek zam eylemleri sürüyor. DİSK/Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube üyesi işçiler iki hafta önce de benzer bir eylemle geçinemediklerini dile getirerek eriyen ücretlerine zam yapılmasını istemişti. Kadıköy Belediyesi yönetimiyle bir toplantı daha gerçekleştiren işçilerin örgütlü olduğu Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube toplantı sonrası belediye önünde basın açıklaması yaptı. Belediye yönetiminin ek zam için seçimden sonrayı işaret ettiğini söyleyen sendikacılar, işçilerin seçimden sonrayı bekleyecek güçlerinin kalmadığını söyledi.

Belediye binası önündeki açıklamada sık sık, “Başkan masaya”, “Direne direne kazanacağız”, “Ek zam hakkımız söke söke alırız” sloganları atıldı.

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Nazan Gevher Çam Ay, belediye işçilerinin faturalarını kiralarını ödeyemediğini, her gün böyle şikayetlerle karşılaştıklarını anlattı. Kadıköy’ü Kadıköy yapan işçilerin taleplerinin ertelenemeyeceğini ve geçiştirilemeyeceğini söyleyen Ay, “İşçilerin ek zam talebi için her türlü mücadeleye hazırız” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Teori ve Eylem tartışıyor: Yükselen milliyetçilik

SONRAKİ HABER

Demirtaş arama dayatması nedeniyle görüşlere çıkmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa