13 Mart 2024 15:20

Urfa’da sağlıkçılara zorunlu AKP mesaisi

Urfa genelinde yerel seçimler öncesi kritik bir süreç yaşanırken; AKP'li belediyeler, düzenlemiş olduğu etkinliklere kamu personellerinin katılımını zorunlu kıldı.

Bekir Bozdağ Urfa Valiliği'nin Onikiler Öğretmenevi'nde organize ettiği "Eğitim Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.

Fotoğraf: Eşber Ayaydın/AA

Paylaş

Dilan TEMİZ
Diyarbakır

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Urfa genelinde kritik bir süreç yaşanırken bölge genelinde pek çok kentte seçim çalışmalarına valilerin ve kaymakamların aktif bir şekilde dahil olmaları eleştirilerin odağında. Muhtarlarla, kaymakamlar aracılığıyla toplantıların düzenlenmesi, düzenlenen mitinglere, açılışlara öğrencilerin, kamu memurlarının ve kurum çalışanlarının zorunlu bir şekilde dahil edilmesi gündemde. Urfa’da da seçim çalışmaları kapsamında kentte AKP Urfa Milletvekili Bekir Bozdağ’ın Kamu-Sen ve Memur-Sen sendikalarını ziyareti sonrası sendikalar üzerinden AKP’li belediyelerin düzenlemiş olduğu etkinliklere kamu personellerinin katılımı zorunlu kılındı.

SES ŞUBE EŞ BAŞKANI DEMİR: KABUL EDİLEMEZ

AKP’li Haliliye Belediyesi tarafından yapılan Diş Hastanesi açılışına sağlıkçıların katılımı zorunlu kılınırken Viranşehir Belediyesinin 14 Mart Tıp Bayramı gerekçeli akşam yapılacak iftar yemeği için kamu sendikaları üzerinden çağrı yapıldı. Konuya ilişkin konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Urfa Şubesi Eş Başkanı Dr. Ferhat Demir, “Mevcut iktidarını sürdürmek isteyen anlayışların kamu personellerini kullanması kabul edilemez” tepkisinde bulundu.

SES Urfa Şubesi Eş Başkanı Dr. Ferhat Demir, sendikalar ve kamu kurumları üzerinden her seçim döneminde kamu personellerinin zorunlu olarak etkinliklere katılımlarının mecburi kılındığını belirtti. Demir, bunun kabul edilemez olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Mevcut iktidarını sürdürmek isteyen anlayışlar, kamu personellerini kullanarak kamu personellerindeki idarecilerin gücü üzerinden çalışanları ve emekçileri zorla mitinglere götürmekte. Açılışlara zorlamakta, siyasilerin düzenlemiş olduğu yemek ve organizasyonlara katılımı mecburi kılmaktadır, bunun organizasyonunu yapmaktadır. Biz bunların tamamına karşı olduğumuzu belirtiyoruz ve bunların hiçbirini kabul etmiyoruz.”

"KAMU PERSONELLERİ İKTİDARIN YANINDA İMAJI"

Bekir Bozdağ’ın Kamu-Sen ve Memur-Sen sendikalarını ziyareti sonrası, sağlık emekçilerinin belediyelerin açmış olduğu açılışlara götürülecek toplu mesaj atılmasının manidar olduğunu belirterek, “Viranşehir ilçesinde hastane personellerine sorumlularına atılan mesajda açıkça görülüyor ki seçim çalışması yürüten AKP’nin sağlık emekçileri üzerinden bir dayatması mevcut. Bu dayatma ile sağlık emekçileri sanki mevcut iktidarın mevcut durumlarını onaylıyormuşçasına, yanlarındaymış gibi bir imaj oluşturmakta. Bunun böyle olmadığını biliyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş arama dayatması nedeniyle görüşlere çıkmayacak

SONRAKİ HABER

ASM çalışanlarının vergide adalet eylemleri sürüyor: Vergi dilimi yüzde 15'ten fazla olmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa