13 Mart 2024 17:11

İsmailağa Cemaati'nden İsmail Hünerlice: Ülkemizin İsrail’e ürün göndermesine karşı değilim

İsmailağa Cemaati'nden İsmail Hünerlice, İsrail'e ticareti savundu “Ülkemizin İsrail’e ürün göndermesine ben karşı değilim. Milyonlarca insan açlıktan mı ölsün?” dedi.

İsmailağa Cemaati'nden İsmail Hünerlice: Ülkemizin İsrail’e ürün göndermesine karşı değilim

@ismailhunerlice/X (eski adıyla Twitter) hesabından paylaşılan videodan ekran görüntüsü alınmıştır

İsmailağa Cemaati'nden İsmail Hünerlice, Gazze'yi bombardımana tutan İsrail ile ticareti savundu. Hünerlice, “Ülkemizin İsrail’e ürün göndermesine ben karşı değilim. Milyonlarca insan açlıktan mı ölsün?​” dedi.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. Sivil yaşam alanlarını, hastaneler ya da ibadethaneleri hiçbir ayrım gözetmeden yerle bir eden İsrail, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 500’ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 272 Filistinli öldürüldü, 73 bin 24 kişi yaralandı.

Türkiye’nin, Gazze'deki katliamlarına devam eden İsrail’e ticari sevkiyatlarına destek vererek, gıda göndermenin doğru olduğunu savunan Hünerlice, malların İsrail sınırlarında yaşayan Filistinlilere gittiğini öne sürdü.

Hünerlice, "Türkiye'nin, İsrail'e Ürün Göndermesi Hakkında" notuyla sosyal medya hesaplarından paylaştığı konuşmasında, İsrail ile ticaretin devam etmesine tepki gösterenlere "özü irin ve lağam dolu insanlar", "gavur hayranı olanlar" dedi.

Hünerlice, paylaşılan videoda şu ifadeleri kullandı:

“Bazılarımız diyor ki, ‘Vay efendim ülkemiz oraya niye malzeme gönderiyor?​’ Ya hu tamam da burada savaş durumunda bile, İslam hukukumuz diyor ki, ‘Vatandaşın suçu yok.’ Savaş yapıyorsan 50 bin kişiyle orada 5 milyon insan var… 5 milyon insan açlıktan mı ölsün? İslam böyle bir şey yapmaz, insanları açlıktan öldürmez. Onun için ülkemizin oraya (İsrail’e) ürün göndermesine karşı değilim. Yahudi’ye silah gönderse, orada tamam… Oturulur, tartışılır. Ama gıda gönderiyor. Ticaret çoğaldı derken bu İsrail'e gitmiyor ki oradaki Filistin halkına gidiyor"

SİLAH DA SATILDI

Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye’den İsrail’e ‘av ve spor amaçlı silahlar’ için parça gönderildiğini açıklamış, çıkan haberlere şu yanıt verilmişti:

“2023 yılının Ocak-Kasım döneminde İsrail’e 93. Fasıl kapsamında yapılan ihracat toplam 903 bin dolar, Kasım ayında yapılan ihracat ise 80 bin dolardır.

Haberlerde bahsi geçen silah ve mühimmata ilişkin ürünler 9303 tarifesi altındaki ‘harp amaçlı olmayan ateşli silahlar’dan, 9305 tarifesi altındaki ‘rovelver ve tabancalara ait aksam ve parçalar’dan ve 9307 tarifesi altındaki kılıç, pala, süngü benzeri ürünlerden oluşmaktadır.

Sonuç olarak Türkiye’nin İsrail’e ihraç ettiği 93. fasıl altındaki ürünler harp silahları ve mühimmatı değil, kişisel amaçlı spor av vb. amaçlı silahlar ve bunların aksam parçalarına ilişkindir.” (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et