14 Mart 2024 13:36

Diyarbakır’da yokluk kuyruğu: Bu hale düşürenler, fotoğrafa bakınca utanıyorlar mı?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının her sene üç ayrı merkezde kurduğu Ramazan Çadırı’nın sayısı bu yıl ikiye indirildi. Ramazan ayı boyunca açık kalacak çadırda, günlük 6 bin kişiye iftar yemeği verilecek.

Alım gücünün düştüğü, işsizliğin yükseldiği Diyarbakır’da iftar sofrasına yemek koyamayan yurttaşlar, belediyenin açtığı çadıra adeta akın etti. Diyarbakır’da iftar saati 18.30 olmasına rağmen, saat 16.30’dan itibaren iftar çadırı önünde sıra oluşmaya başladı. Oruç tutanlar bedava yemek alabilmek için, bir buçuk saat ayakta bekledi. Yaşlı, kadın, erkek, engelli demeden binlerce kişiden oluşan kuyruk, kentteki yoksulluğun da fotoğrafı gibi yansıdı.

Fotoğraf: Amida haber

“ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNEMİYORUZ”

İftar kuyruğuna giren vatandaşlar Amida Haber’e konuştu. 67 yaşındaki Mehmet Aslan şunları söyledi, “5 nüfusum var. Asgari ücretle çalışıyorum. En azından birimiz burada iftarımızı açıyoruz. Hanım ve çocuklarım evde. Asgari ücretle geçinemiyoruz. Emekli ve asgari ücretlilere seçim zamanı söz veriyorlar ama halimiz ortada. Bu fotoğrafa bakınca utanıyorlar mı? Bizi bu hale düşürenler utansın” şeklinde konuştu.

“YEMEĞİ ALIP ÇOCUKLARIMA GÖTÜRÜYORUM”

Ayşe Demir adlı bir yuttaş ise, “Eşim engelli eve para getirecek kimsemiz yok. Eşimin engelli maaşı yetmiyor. Bu yüzden buraya geldik. 3 çocuğum var. Yemeği alıp çocuklarıma götürüyorum. Yardımlarla ayakta duruyoruz. Yaklaşık 2 saattir kuyrukta bekliyoruz. Bu Ramazan ayında geçinmek daha zor oldu. Allah bütün mağdurların yardımcısı olsun” dedi.(EKONOMİ SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Onaylamadığımız taslağı masaya koymayın’

‘Onaylamadığımız taslağı masaya koymayın’

Toplu sözleşme sürecinde olan kamu işçilerinin, Türk-İş ve Hak-İş yöneticilerinin üzerinde anlaştığı sözleşme taslağının kendilerinden gizlenmesine tepkisi büyüyor. Bu hafta hükümete sunulması beklenen taslağın onayları alınmadan masaya konmamasını isteyen işçiler, “Biz mücadele etmezsek sözleşmenin sonu belli” diyor.

72 bin 88 TL: Türk-İş’in yoksulluk sınırı

30 bin TL: Kamuda ortalama ücret

58 bin 200 TL: Türk-İş ve Hak-İş’in istediği zamlı ücret

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et