14 Mart 2024 13:36

Diyarbakır’da yokluk kuyruğu: Bu hale düşürenler, fotoğrafa bakınca utanıyorlar mı?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin kurduğu iftar çadırında oluşan kuyruk, kentteki yoksulluğu gözler önüne serdi. Geçinemediğini söyleyen yurttaşlar, "Bizi bu hale düşürenler utansın" dedi.

Fotoğraf: Amida haber

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının her sene üç ayrı merkezde kurduğu Ramazan Çadırı’nın sayısı bu yıl ikiye indirildi. Ramazan ayı boyunca açık kalacak çadırda, günlük 6 bin kişiye iftar yemeği verilecek.

Alım gücünün düştüğü, işsizliğin yükseldiği Diyarbakır’da iftar sofrasına yemek koyamayan yurttaşlar, belediyenin açtığı çadıra adeta akın etti. Diyarbakır’da iftar saati 18.30 olmasına rağmen, saat 16.30’dan itibaren iftar çadırı önünde sıra oluşmaya başladı. Oruç tutanlar bedava yemek alabilmek için, bir buçuk saat ayakta bekledi. Yaşlı, kadın, erkek, engelli demeden binlerce kişiden oluşan kuyruk, kentteki yoksulluğun da fotoğrafı gibi yansıdı.

“ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNEMİYORUZ”

İftar kuyruğuna giren vatandaşlar Amida Haber’e konuştu. 67 yaşındaki Mehmet Aslan şunları söyledi, “5 nüfusum var. Asgari ücretle çalışıyorum. En azından birimiz burada iftarımızı açıyoruz. Hanım ve çocuklarım evde. Asgari ücretle geçinemiyoruz. Emekli ve asgari ücretlilere seçim zamanı söz veriyorlar ama halimiz ortada. Bu fotoğrafa bakınca utanıyorlar mı? Bizi bu hale düşürenler utansın” şeklinde konuştu.

“YEMEĞİ ALIP ÇOCUKLARIMA GÖTÜRÜYORUM”

Ayşe Demir adlı bir yuttaş ise, “Eşim engelli eve para getirecek kimsemiz yok. Eşimin engelli maaşı yetmiyor. Bu yüzden buraya geldik. 3 çocuğum var. Yemeği alıp çocuklarıma götürüyorum. Yardımlarla ayakta duruyoruz. Yaklaşık 2 saattir kuyrukta bekliyoruz. Bu Ramazan ayında geçinmek daha zor oldu. Allah bütün mağdurların yardımcısı olsun” dedi.(EKONOMİ SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Konya'da askeri eğitim uçağı düştü: İş makinesi operatörü uzman çavuş hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

İkinci dalga Sedat Peker dosyasından yargılanan 123 sanıktan tek tutuklu kalmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa