14 Mart 2024 14:36

RC Endüstri Ulaşım Araçları fabrikasında sendikalı işçiler işten atıldı

Sivas RC Endüstri Ulaşım Araçları AŞ fabrikasında kötü çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı sendikaya üye olan 5 işçinin işten atılması üzerine başlayan eylemler devam ediyor.

Fotoğraf: Nakliyat-İş

Paylaş

Sivas’ta organize sanayi bölgesinde bulunan Sivas RC Endüstri Ulaşım Araçları AŞ fabrikasında kötü çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı sendikaya üye olan 5 işçinin işten atılması üzerine başlayan eylemler devam ediyor. 11 gündür atılan işçilerin işe geri alınması için fabrikaya giriş, çıkışlarda ve yemek molalarında alkışlı eylem yapan Nakliyat-İş üyesi işçiler, sendikalı olmanın suç olmadığını söyledi.

DİSK/Nakliyat-İş’e üye olan RC Endüstri Ulaşım Araçları AŞ fabrikasında çalışan işçiler, örgütlendikleri sendika yetki alacakken sendika üyesi arkadaşlarının işten atılmasına tepki gösterdi.

İşçilerin örgütlendiği Nakliyat-İş tarafından yapılan açıklamadan şu ifadelere yer verildi:

"İŞÇİLER DAHA İYİ ÇALIŞMA KOŞULLARI İÇİN ÖRGÜTLENDİ"

“Nakliyat-İş olarak RC Endüstri Ulaşım Araçları AŞ Fabrikasında sendikal örgütlenmemizi tamamlayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na 1 Mart itibariyle yetki başvurusunda bulunduk. Çoğunluk tespitimiz geldikten sonra işveren, buradaki sendikal örgütlenmeyi duyduğunda 6 arkadaşımızı işten attı. RC Endüstri Ulaşım Araçları AŞ’nin Hendek ve Sivas’ta iki ayrı fabrikası var. Yaklaşık 450 civarında işçi yıllardır sendikasız, güvencesiz, iş güvenliği kurallarının yeterince uygulanmadığı ve düşük ücrete çalıştırıldığı koşullarda artık sendikalı, güvenceli, daha iyi bir ücret, daha iyi çalışma koşulları için Nakliyat-İş Sendikası’nda örgütlendiler. Sivas’taki fabrika önündeki direnişimiz devam ediyor.” (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

HÜDA PAR'lı Dinç, kadına şiddet ve tacizi, İslami eğitimin yetersizliğine bağladı

SONRAKİ HABER

Yapımcı Arif Keskiner son yolculuğuna uğurlandı: Cesur, keşfetmeyi seven örgütçü biriydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa