15 Mart 2024 11:45
Son Güncellenme Tarihi: 15 Mart 2024 13:42

"CHP'de para sayma" soruşturmasında adı geçen Fatih Keleş ifade verdi

"CHP'de para sayma" soruşturmasında adı geçen İBB CHP Meclis üyesi Fatih Keleş adliyede ifade verdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen para sayma görüntülerine ilişkin Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin resen başlattığı soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında şüpheli Fatih Keleş savcılığa ifade vermek üzere Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Keleş, yaklaşık 1,5 saat süren ifade verme işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı.

Soruşturma kapsamında eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve CHP İstanbul İl Başkanlığının eski basın danışmanı Can Poyraz dün ifade vermişti.

"PARA SAYMA GÖRÜNLERİ KUMPAS"

KRT TV'de "Seçim Özel" programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "para sayma" görüntülerine "kumpas" dedi. Özel, "O video bir kişiye zoomlanarak, tarihi kapatılarak ve neresi olduğu anlaşılmadan; 'Burası CHP İl Başkanlığı, Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı CHP Kongresi için delegelere para dağıtıyor' diye servis edildi. Videonun bütününde 2019 yılında olduğu yazıyor. Demek ki CHP Kongresi değil. Orası, CHP İl Başkanlığı değil. O tek başına zoomlanan kişi o gün Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı mı? Hayır. Bu bir kaset kumpasıydı. CHP Kongresi'ni kirletmeye ve bugün parti içinde bir tartışma yaratmaya yönelik bir kumpastı. Video büronun sahibi avukattan çıkmış. Avukat, görüntülerle bize şantaj yapmış. Bizim arkadaşlarımız da kabul etmemişler, kendilerinden şüpheleri olmadığı için. Biz de suç duyurusunda bulunduk avukat hakkında." diye konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı sosyal medya hesaplarında "Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı" şeklindeki paylaşım sonrasında paylaşılan ve içeriğinde bir çantadan çıkarılan para destelerinin sayıldığı video görüntüleriyle ilgili olarak maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespiti için resen soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında Özgür Nas, Can Poyraz ve Fatih Keleş bilgilerine başvurulmak üzere ifadeye çağrılmışlardı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, görüntülere ilişkin yazılı açıklamasında söz konusu görüntülerin, partinin il başkanlığı binasının alımıyla ilgili olduğunu ve 2019 yılına ait olduğunu belirtmiş, görüntülerin mal sahibinin avukatlık bürosundan olduğunu açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TÜİK: Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 2,8 arttı

SONRAKİ HABER

Bütçe şubatta 153,8 milyar TL açık verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa