18 Mart 2024 13:49

Gazze'de can kaybı 31 bin 726'ya yükseldi

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'de bu yana düzenlediği saldırılarda can kaybı 31 bin 726'ya yükseldi. BM Gazze’de 13 binden fazla çocuğun öldürüldüğünü bildirdi.

Fotoğraf: Ashraf Amra/AA

Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, İsrail’in saldırdığı Gazze’de 13 binden fazla çocuğun öldürüldüğünü bildirdi. Elder, ateşkes sağlanması için çağrısını yineledi.  Bu arada İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda can kaybı son 24 saatte 81 artarak 31 bin 726’ya çıktı.

İSRAİL’İN SUÇ ORTAKLARI: 35 BİN SİLAH GÖNDERDİLER

Öte yandan İsrail’e, 7 Ekim’den  bu yana büyük çoğunluğu ABD’den olmak üzere 35 bin ton silah ve mühimmat taşındığı ortaya çıktı. Israel Hayom gazetesinde yayımlanan haberde, çeşitli ülkelerden 300’den fazla uçak ve yaklaşık 50 gemiyle 35 bin ton silah ve mühimmatın İsrail’e geldiği belirtildi.

İsrail’in ana silah tedarikçisinin ABD olduğu ve olmaya devam ettiği, silah sevkiyatının küçük bir kısmının ise diğer bazı ülkelerinden yapıldığı kaydedildi. ABD’nin söz konusu silah sevkiyatının Gazze Şeridi’ne saldırılarını sürdüren İsrail ordusuna açık desteğinin kanıtı olduğu ve aynı şekilde kuzey cephesinde Hizbullah’a karşı savaş hazırlığına da destek verdiği ifade edildi.

MOSSAD YENİ GÖRÜŞME İÇİN DOHA’DA

İsrail dış istihbarat teşkilatı MOSSAD Direktörü David Barnea’nın liderlik ettiği resmi heyetin, Hamas’ın Gazze’de ateşkes ve karşılıklı esir takası teklifine Tel Aviv’in yanıtını iletmek ve dolaylı müzakereler için dün Doha’ya gittiği bildirildi. İsrail’den Kanal 12’nin televizyonunun haberine göre, Katar’a giden İsrail heyeti, müzakereleri yürütebilmesi için güvenlik kabinesi tarafından yetkilendirildi. Kanal 13’ün İsrailli yetkiliye dayandırdığı haberinde, “Müzakerelerin uzun ve zorlu geçeceği, güvenlik kabinesi ve hükümetin müzakere heyetine istediği tüm yetkileri tanımadığı” aktarıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası anketini haberleştiren gazetecilere SPK'den suç duyurusu

SONRAKİ HABER

İktidardan iki başarılı(!)icraat daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa