19 Mart 2024 16:41
/
Güncelleme: 17:00

Kasım Tandoğan'a, Kürtçe şarkı davasında beraat kararı

Sanatçı Kasım Tandoğan hakkında söylediği Kürtçe şarkılar gösterilerek, “örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davada beraat kararı verildi.

Kasım Tandoğan'a, Kürtçe şarkı davasında beraat kararı

Fotoğraf: MA

Sanatçı Kasım Taşdoğan hakkında söylediği Kürtçe şarkılar gerekçesiyle açılan davada beraat kararı verildi.

Sanatçı Kasım Taşdoğan'ın 2023 Kars Newrozu’nda söylediği "Serhildan jiyan e" ve Çanakkale'de söylediği Kürtçe şarkılar gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması görüldü. İzmir 20’nci Ağır Mahkemesinde görülen davada Taşdoğan'ın avukatları hazır bulundu. Savcı, ceza talepli mütaalasını yineledi.

Taşdoğan'ın avukatları Nehir Bilece ve Zafer İncin, seslendirlen şarkıda suç unsuru olmadığını belirterek, müvekkilerinin beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, beraat kararı verdi. (İzmir/MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et