20 Mart 2024 16:43

Ege Üniversitesi Hastanesinde teşvik ödemesi verilen mücadele sonucu artırıldı

Ege Üniversitesi sağlık çalışanları sendikaları, verilen mücadeleler sonucu yönetimden teşvik ödemesinin 0.40'tan 0.70’ e çıkarılma sözü aldıklarını belirterek mücadelelerinin süreceğini vurguladı.

Fotoğraf: Kıvılcım Efterya/Evrensel

Reklam

Birlik Sağlık Sen, Genel Sağlık Sen, Genel Sağlık İş, Hekim Birliği, HEP-SEN, SES ve Türk Sağlık Sen, Ege Üniversitesi Hastanesi sağlık çalışanlarının teşvik ödemelerinde yaşadığı mağduriyetle ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı HEP-SEN adına okuyan şube başkanı Kemal Yılmaz, “Bugün burada kliniklerin, acil servislerin, yoğun bakımların, doğumhanelerin, laboratuvarların sesini ve serzenişini haykırmak için karşınızdayız. Sizlerle birlikte soruna sorun demek, çözüm arayışımızı dile getirmek için bir araya geldik” dedi.

“YETERLİ SAYIDA SAĞLIK ÇALIŞANI BULAMAZ HALE GELECEĞİZ”

Yetersiz ek ödemelerin doğuracağı risklerden bahseden Yılmaz “Biliyorsunuz, onlarca hastane açılıyor, binlerce yatak alınıyor, her yıl on binlerce hastamız oluyor, ama bugün gelinen noktada Ege Üniversitesi Hastanesinde adaletsiz ve yetersiz dağıtılan Teşvik Ek Ödemelerden dolayı mağdur olan binlerce sağlık emekçisi bulunmaktadır. 39 sağlık branşı ile halkımıza hizmet etmeye çalıştığımız arkamda duran bu koca binada çalışacak yeterli sayıda sağlık çalışanını bulamaz hale geleceğiz” diye konuştu.

Aylardır 7 sendika olarak mücadele verdiklerini dile getiren Yılmaz, Sağlık Bakanlığına bağlı devlet hastanelerinde alınan ek ödeme katsayısının 0.80 iken Ege Üniversitesinde bu oranın 0.33 olarak değiştirilmediğini ifade etti.

“MÜCADELEMİZ ALANLARDA SÜRMEYE DEVAM EDECEKTİR”

Bu yaşanan adaletsizlik için aylardır sürdürdükleri mücadele neticesinde, idari yönetimin 7 sendikayı dün bir toplantıya davet ettiğinin bilgisini veren Yılmaz, “İlk etapta 0.40 olan ek ödeme katsayısını bizler bakanlıkla aynı olacak şekilde 0.80 olarak talep ettik. Yaptıkları çalışmalar neticesinde 0.70 yapılmasını sağlayacaklarını ve farklı düzenlemelerle bu oranın sonraki aylarda daha da arttırılacağı sözünü aldık. Yapılan ek ödeme güncellemesi önümüzdeki ilk maaş dönemi olan Nisan ayında hesaplara yatırılacaktır” dedi.

Son olarak Yılmaz, “Ancak yapılan bu 0.70 güncelleme oranını bir başlangıç kazanımı olarak görerek mevcutta olan adaletsizliği gidermeyeceği bilincinde olarak, talebimiz olan 0.80 ve daha fazla oranlar alınana kadar mücadelemiz alanlarda sürmeye devam edecektir” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam